Hyppää sisältöön

Vaikeasta henkilöstötilanteesta kärsivien päiväkotien varhaiskasvattajille 150 euron palkankorotus Helsingissä

Helsingin kaupungin palkkakehitysohjelmalla pyritään helpottamaan sekä rekrytointiongelmia että jarruttamaan alueellista eriarvoistumista.

Rahaa pyritään jakamaan siten, että samanaikaisesti voitaisiin helpottaa työvoimapulasta pahimmin kärsiviä yksiköitä ja ehkäistä alueellista eriarvoistumista. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Helsinki pyrkii helpottamaan ankarasta henkilöstöpulasta kärsivien päiväkotien rekrytointia nostamalla niissä työskentelevien varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkkoja 150 erolla kuukaudessa.

– Kyse on määräaikaisesta korotuksesta, jonka perusteet tarkistetaan kahden vuoden välein, selventää Helsingin kaupungin henkilöstöpolitiikan johtaja Asta Enroos.

Enroosin mukaan kaupungin palkkakehitysohjelman yksityiskohdat, kuten ohjelman piiriin lukeutuvat päiväkodit tarkentuvat vielä lähiviikkoina.

Palkkakehitysohjelman korotuksia on luvassa myös lastensuojelun työntekijöille. Lastensuojelussa korotukset vaihtelevat 50 - 200 euroa kuussa tehtävästä riippuen.

Enroos korostaa, että tällä kertaa rahaa pyritään jakamaan siten, että samanaikaisesti voitaisiin helpottaa työvoimapulasta pahimmin kärsiviä yksiköitä ja ehkäistä alueellista eriarvoistumista.

Enroos kertoo, että korotuksia on luvassa myös erityisopettajille, kaupungin palvelukeskuksen työntekijöille sekä osalle arkkitehtejä. Enroosin mukaan palkkakehitysohjelman rahoilla pyritään helpottamaan myös lääkäripulaa kertaluonteisin korvauksin.

– Palkkaohjelmaa koskevat yksityiskohdat täsmentyvät ylipäätään lähiviikkoina, Enroos summaa.

Kokonaisuudessaan palkkakehitysohjelmaan on varattu tälle vuodelle 5 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Varhaiskasvatuksen työvoimapula syvenee – opettaja: "Kuka tätä työtä tekisi, jos minä kävelen ulos päiväkodista?"

Päiväkotien henkilöstömitoituksesta ei saa poiketa enää edes sairaustapauksissa – moni kunta on vaikeuksissa, kun sijaisia ei ole

Suosittelemme sinulle