Hyppää sisältöön

Ely-keskus ja poliisilaitos valvoivat tehostetusti jätekuljetuksia Lapissa – kolmanneksessa tarkastetuista kuljetusajoneuvoista puutteita

Osa jätekuljettajista ei ollut tietoisia velvollisuudestaan liittyä jätehuoltorekisteriin. Epätietoisuutta oli myös jätekuljetuksissa mukana pidettävistä asiakirjoista.

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.
Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikkö tehovalvoi jätekuljetuksia yhdessä Lapin ely-keskuksen kanssa syyskuun lopulla. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Eeva Kuivas

Useissa Lapin jätekuljetuksissa on havaittu puutteita. Lapin ely-keskus ja Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikkö tehovalvoivat jätekuljetuksia syyskuun lopussa Meri-Lapissa, Tunturi-Lapissa, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Lähes 50:stä tarkastetusta kuljetusajoneuvosta puutteita havaittiin noin kolmanneksessa.

Osa jätekuljettajista ei ollut tietoisia velvollisuudestaan liittyä jätehuoltorekisteriin, jota ilman jätteen ammattimaista kuljettamista ei ole lupa harjoittaa. Epätietoisuutta oli myös jätekuljetuksissa mukana pidettävistä asiakirjoista.

Tehovalvonnassa opastettiin jätekuljettajia asianmukaiseen ja turvalliseen jätteenkäsittelyyn ja muistuteltiin myös kuljetuslupavelvotteiden suorittamisesta.

Jätekuljetusten valvonnan tavoitteena on torjua harmaata taloutta ja edistää ympäristönsuojelua.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle