Hyppää sisältöön

Vaalan ison tuulivoimahankkeen ympäristöselvityksissä on huomioitava myös naapurikuntien voimalasuunnitelmat

Vaalan Haarasuonkankaalle suunnitellaan enintään 40 tuulivoimalaa. Tulevassa voimala-alueen vaikutusten arvioinnissa pitää huomioida myös seudun muut tuulivoimahankkeet.

Tuulivoimala.
Vaalan Haarasuonkankaalle suunnitellaan enintään 40 tuulimyllyä. Niiden vaikutusten arvioinnissa on otettava huomioon yhteisvaikutukset seudulla jo aiemmin alkaneiden hankkeiden kanssa. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaalan Haarasuonkankaan tuulivoimahankkeen ympäristöselvityksissä on otettava huomioon seudun muutkin tuulivoimasuunnitelmat. Haarasuonkankaalle kaavaillaan enintään 40 tuulivoimalaa.

Ympäristöviranomaisen mukaan tuulivoima-alueen vaikutusten arvioinnissa tulee keskittyä ihmisiin, elinoloihin ja luontoon sekä yhteisvaikutuksiin muiden hankkeiden kanssa. Lisäksi etenkin melu- ja näkyvyysanalyyseissä pitää ottaa huomioon valitusvaiheessa olevan Vaalan Turkkiselän ja kaavoituksessa olevan naapurikuntien Takiankankaan tuulivoima-alueen yhteisvaikutukset Oulujärven ja Otermajärven maisemissa.

Turkkiselän alueelle on suunniteltu yli 40 voimalaa ja Paltamon ja Puolangan alueen Takiankankaalle kaavaillaan noin 30 voimalaa.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 8. lokakuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme