Hyppää sisältöön

HJK avasi Eurooppa-liigassa lohkovaiheen pistetilinsä – voitto tarjolla, tasapelistä jäi karvas maku

Pisteittä ollut HJK kohtasi jalkapallon Euroopan liigan C-lohkon pelissä bulgarialaisen Ludogoretsin tiukassa tilanteessa. Maalipaikoilla mässäilleen HJK:n oli Helsingissä tyytyminen 1–1-kiritasapeliin.

Perparim Hetemaj'lla oli kavereita 1-1-tasoituksen jälkeen.
Kuva: EPA-EFE/All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Klubi tähtäsi isompaan pistepottiin helpottaakseen yltämistä tavoitteeseensa, pelien jatkumiseen Euroopan kentillä lohkopelien jälkeen.

Illan pirteimpiin pelaajiin lukeutui kotijoukkueen konkari Perparim Hetemaj, joka nostatti ison huudon Töölön illassa.

Maalientekoa enemmän pelinrakentelusta tunnettu Hetemaj, 35, päätti Klubin pitkän kuivan kauden. Hän puski 1–1:een 55. minuutilla. Tarjoilun rankkarialueen ristikon tuntumasta vapaapotkullaan järjesti Santeri Hostikka.

HJK oli hävinnyt Real Betisille ja AS Romalle onnistumatta maalinteossa, joten iso osa kovaa ääntä pitäneistä 9 751 katsojasta piiskasi kannustuksellaan Klubia viimeistelyyn. Paikkoja piisasi enempäänkin, mutta onnetar käänsi selkäänsä.

Perparim Hetemaj puski HJK:n tasoituksen.
Perparim Hetemaj puski HJK:n tasoituksen. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Lucas Lingman laukoi jo kolmannella minuutilla boksista lupaavasti, mutta pallo tyssäsi tiellä olleeseen HJK:n Malik Abubakariin.

Myös Hetemaj laukoi 25 minuutilla niin sanotusti varmasta paikasta seitsemästä metristä, mutta maalin edessä väijyneen Abubakarin jalat pysäyttivät pallon kulun.

– Vaikka vastustajalla oli omat hetkensä, niin enemmän meillä oli hyviä maalipaikkoja, läpiajoja taisi olla pelkästään kaksi tai kolme. Tämä tuntuu menetetyltä kahdelta pisteeltä. Pitää olla tehokas, niin nämä pelit kääntyvät, HJK-valmentaja Toni Koskela tuumi.

Takaa-ajajaksi ja paikkoja

Ludogorets osoitti viiltävästi, miksi se löi AS Roman ja hävitessäänkin Real Betisille pystyi tekemään kaksi maalia.

Klubia vastaan se jäi viimeistelypaikoissa kakkoseksi, mutta karkasi 1–0-johtoon kymmenennellä minuutilla. Bulgarialaisjoukkue iski vastahyökkäyksestä.

Puolesta kentästä edennyt hyökkäys tarvitsi vain pari jatkopassia vapauttamaan maalintekoon Matias Tisseran. Argentiinalaiskärki livahti nokikkain HJK-vahti Conor Hazardin kanssa, ja onnistui livauttamaan pallon tämän jalkojen välistä verkkoon.

Hazard ylsi loistopelastuksiinkin, kun hän 70. minuutin tuntumassa venyi pariin paraatitorjuntaan.

Mittelön lopussa Klubi oli lähellä voittoa, sillä Anthony Olusanyan kuti suhahti vain täpärästi tolpan sivuitse väärältä puolelta.

Eurooppa-liigan lohkotaulukot täältä.

Lue lisää:

KuPS-valmentaja Simo Valakarilta rehtiä puhetta jättipettymyksen jälkeen – HJK voi juhlia sunnuntaina Suomen mestaruutta

Pelimerkkien puuttumisesta heti alkuunsa puhunut Mixu Paatelainen jättää HIFK:n välittömästi – seurajohto antoi myös kiitosta

"Kilpailukartta on muutaman vuoden päästä ihan erilainen kuin nyt" – naiset ovat saamassa uuden seurajoukkuekilpailun ja muita uudistuksia

Honka syyttää HJK-faneja rasistisesta huutelusta – kannattajat vahvasti eri mieltä, HJK ei kommentoi

Suosittelemme