Hyppää sisältöön

Pietarissa opiskelleen kulttuurintutkijan Antti Kauppisen venäläiset ystävät ovat jättäneet maan

Pietarin valtionyliopistossa opiskellut Kauppinen ehti nähdä opiskeluaikoinaan toisenlaisen Venäjän. Nyt viimeisetkin ystävät ovat lähteneet maasta pakoon.

Kulttuurialan ammattilainen Antti Kauppinen opiskeli seitsemän vuotta Pietarissa – nyt venäläiset ystävätkin ovat jättäneet maan
Kulttuurialan ammattilainen Antti Kauppinen opiskeli seitsemän vuotta Pietarissa – nyt venäläiset ystävätkin ovat jättäneet maan

HAM Helsingin taidemuseossa työskentelevä koordinaattori Antti Kauppinen on ollut monessa mukana. Mies on kulttuurintutkija, kirjailija, seksuaalivähemmistöjen puolesta puhuva aktivisti ja myös malli.

Suuremmalle yleisölle hän tuli tutuksi viime keväänä, kun Milanon muotiviikkojen kuvat Guccin malliston esittelystä tulivat julki.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Kauppinen on opiskellut museoalaa Pietarin valtionyliopistossa 2000-luvun alussa. Pietarissa hän asui seitsemän vuotta.

Kauppinen kertoo, että hän pääsi tutustumaan Eremitaašin varastoihin ja taustatiloihin. Tuon kokoiset museot ovat myös tutkimuslaitoksia, eivät pelkästään yleisölle avoimia museoita.

– Antoihan se aivan erilaisen käsituntuman sellaisiin kokoelmiin, mitä nyt ei ainakaan suomalaisista museoista löydy.

Kauppinen lähti Venäjältä vuonna 2006.

– Kerkesin nähdä sen vähän paremman Venäjän. Itse asiassa samana vuonna, kun sieltä lähdin, tulivat antihomolait ja muut. Siitähän se systeemi lähti sitten vyörymään siihen, missä nyt olemme.

Nyt Kauppisen venäläiset ystävät ovat jättäneet maan. Kulttuurintutkijaa mietityttääkin, miten kuttuurihistorian säilyttämisen käy, jos sivistyneistö lähtee.

Katso koko Puoli seitsemän -ohjelma tästä:

Kulttuurialan moniosaaja Antti Kauppinen Puoli seitsemän -ohjelman vieraana

Suosittelemme sinulle