Hyppää sisältöön

Jätekukon jätemaksuihin tulossa korotuksia vuodenvaihteessa

Hintojen korotuspaine tulee etenkin kuljetuskustannusten ja jätteiden käsittelyn kallistumisesta.

Jätemaksu perustuu jatkossakin vuotuiseen perusmaksuun ja jäteastoiden tyhjennysmaksuun. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Keijo Salokangas

Jätehuoltoyhtiö Jätekukon jätemaksuihin on tulossa korotuksia vuoden 2023 alussa.

Taksojen korotustarvetta aiheuttavat kilpailutettujen jätekuljetusten sekä jätteen käsittelyn kustannusten nousu. Uutena palveluna tuleva poistotekstiilien keräys sekä vaarallisen jätteen keräyksen ja käsittelyn kallistuminen nostavat myös kustannuksia.

Vakituisten asuntojen jätekustannukset nousevat noin 7–10 prosenttia, mikä tarkoittaa noin yhtä euroa kuukaudessa. Jätehuoltolautakunnan mukaan vakituisilla asunnoilla jätehuollon kuukausikustannukset ovat Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä noin 9–18 euroa ja muissa kunnissa noin 10–20 euroa kuukaudessa. Jätemaksu jakautuu myös jatkossa vuotuiseen perusmaksuun ja jäteastioiden tyhjentämisestä perittävään maksuun.

Savo-Pielisen jätelautakunta käsitteli esitystä torstaina. Sen jälkeen asiakkaille varataan vielä vaikutusmahdollisuus taksoihin ennen kuin ne tuodaan hyväksyttäväksi lautakuntaan.

Lautakunnalle esitetään myös, että paperilaskuista ryhdytään perimään 1,50 euron lisämaksu, koska postitse lähetettävien laskujen kustannukset ovat huomattavasti sähköisten laskujen kuluja suuremmat.

Suosittelemme sinulle