Hyppää sisältöön

Kouvolan kiinteistökaupoista tuli toinenkin valitus – keskustan kaupunginvaltuutettu valitti 100 miljoonan kaupoista hallinto-oikeuteen

Kouvola päätti syyskuussa myydä julkisia rakennuksia sijoitusyhtiölle 100 miljoonalla eurolla. Kaupoista on tehty kaksi valitusta hallinto-oikeuteen.

Kiinteistökauppoihin kuuluu muun muassa Kouvola-talo. Kuva: Antro Valo / Yle

Kouvolan julkisten rakennusten kiinteistökaupoista on tehty kaksi valitusta hallinto-oikeuteen.

Perjantaina Itä-Suomen hallinto-oikeudesta kerrotaan, että valituksen on tehnyt Kimmo Jokiranta. Jokiranta on keskustan kaupunginvaltuutettu Kouvolassa.

Jokiranta vaatii hallinto-oikeutta kumoamaan Kouvolan kaupunginvaltuuston päätöksen. Hän perustelee asiaa muun muassa sillä, että päätös kaupoista on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, ja on lainvastainen. Valituksen mukaan kaupunginvaltuuston olisi pitänyt äänestää kaupoista uudelleen oikeudenmukaissuden varmentamiseksi.

Kiinteistökauppa olisi Jokirannan mukaan pitänyt kilpailuttaa.

Valituksen teki torstaina myös 30 luottamushenkilöä, ja alullepanijoina ovat Kouvolan perussuomalaiset. Valituksen tekijöiden mukaan kauppa on kaupungille taloudellisesti vahingollinen, ja kaupunki menettää päätäntävaltaa palveluverkkoonsa.

Kaupunginvaltuusto päätti runsaat kaksi viikkoa sitten myydä ruotsalaiselle Hemsö -sijoitusyhtiölle muun muassa kouluja, paloasemia sekä Kouvola-talon, ja jäädä niihin itse vuokralaiseksi.

Kouvola olisi saanut kaupoista liki 100 miljoonaa euroa, ja voittoa tulisi noin 45 miljoonaa euroa.

Ilman kauppaa Kouvolan talous painuu miinukselle eli alijäämäiseksi, kauppojen toteutuessa tulos nousee plussalle. Alijäämäksi kaupunki arvioi runsaat kuusi miljoonaa euroa, ylijäämäksi puolestaan yli 38 miljoonaa.

Kaupan osapuolilla ei vielä ole arviota siitä, miten valitukset vaikuttavat kaupanteon aikatauluun. Alunperin kaupat piti sinetöidä tänä syksynä.

Lue lisää:

Poliitikot valittivat joukolla kaupungin päätöksestä myydä kouluja ja paloasemia – Kouvolan liki 100 miljoonan euron kaupat menivät jäihin

Kouvolalaisia on nyt alle 80 000 – kaupungin taloudessa jatkuvat epävarmat ja poikkeukselliset ajat

Myymällä kouluja ja paloasemia Kouvola rahoittaa uusia koulurakennuksia – kaupunki saa noin 45 miljoonaa euroa voittoa kaupoista

Kouvolan johtajat puolustavat liki 100 miljoonan euron kiinteistökauppaa: "Kaupan ansiosta veronkorotuspaine pienenee"

Kunnat tahtovat nyt myydä rakennuksiaan – Kouvolan liki 100 miljoonan kaupat pelottavat asukkaita, mutta vaikutus näkyy vasta vuosien päästä

Suosittelemme sinulle