Hyppää sisältöön

Ely-keskus on uudestaan kehottanut Jämsässä toimivaa Kaipola Recyclingiä lopettamaan jätteenpoltto laitoksessa

Kaipola Recycling on kiertotalousyritys, joka tuottaa sähköä, lämpöä ja höyryä voimalaitoksen kattilassa polttamalla kierrätysmuovia, kierrätyskuitua ja jätepuuta.

Kaipolan suljetun paperitehtaan voimalaitos, Laitoksen edessä pihalla on taivaslla kierrätysmuovin kasoja ja kivikasa, johon on seulottu kierrätysmuovin seassa olleita kiviä
Kaipolan suljetun paperitehtaan voimalaitos on Kaipola Recycling kiertotalousyrityksen käytössä. Kuvituskuva heinäkuulta 2022. Kuva: Outi Parikka / Yle
Marja Roiha

Keski-Suomen Ely-keskus on kehottanut toistamiseen Jämsän entisessä Kaipolan paperitehtaassa toimivaa Kaipola Recycling Oy:tä lopettamaan jätteenpolton laitoksessa.

Yhtiö on saanut kuuden kuukauden ajan koekäyttöluvan turvin polttaa kattilassa puujätteen seassa muovia ja keräyskuituja. Jätteenpoltto ylitti päästöjen raja-arvot, joten Ely-keskus kehotti keväällä ensimmäisen kerraan lopettamaan jätteenpolton.

Aluehallintoviranomainen ja Ely-keskus ovat tehneet torstaina Kaipola Recyclingin tehtaalle vireillä olevaan ympäristölupaan liittyvän tarkastuksen.

Kaipola Recycling on kiertotalousyritys, joka aluksi tuottaa sähköä, lämpöä ja höyryä voimalaitoksen kattilassa polttamalla kierrätysmuovia, kierrätyskuitua ja jätepuuta.

Kaipola Recycling on jättänyt hakemuksen uudesta koetoimintaluvasta aluehallintovirastoon, joka tekee päätöksen luvasta lähiviikkoina.

Kaipola Recycling aikoo aloittaa loppuvuodesta muoviöljyn valmistuksen, joka vaatii myös ympäristöluvan.

Yhtiö on jättänyt ympäristölupahakemuksen viranomaisille. Se joutuu Ely-keskuksen päätöksellä teettämään myös uuden ympäristövaikutusten arvioinnin toiminnastaan.

Kaipola Recycling Oy:n toimitusjohtaja Timo Kutila vastaa 7.10.2022 Ylelle, ettei yhtiö halua tässä vaiheessa kommentoida keskeneräisiä asioita.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 8.10.2022 kello 23 saakka.

Lue lisää:

Lopetettu Kaipolan paperitehdas sai uutta elämää laitoksesta, jonka tarkoitus on parantaa muovin kierrätystä – alku on saanut naapurit kiukkuisiksi

Energiapula pistää jätteenpolttolaitokset kilpailemaan raaka-aineista – pakkausjätteistäkin voi kohta joutua maksamaan

Suosittelemme sinulle