Hyppää sisältöön

Tytär kuristi äitinsä USB-kaapelilla – kolmekymppiselle naiselle yli 10 vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeuden mukaan äidin vammat osoittivat, että häntä oli kuristettu useiden minuuttien ajan.

Rangaistuksessa on mukana jäännösrangaistusta naisen aiemmasta, tapon yrityksestä langetetusta tuomiosta. Kuva: Silja Viitala / Yle

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut yli kymmenen vuoden vankeuteen naisen, joka kuristi äitinsä USB-kaapelilla. Henkirikos tapahtui äidin asunnolla Itä-Pasilassa toukokuussa.

Käräjäoikeuden mukaan äidin vammat osoittivat, että häntä oli kuristettu useiden minuuttien ajan. Käräjäoikeus tuomitsi 33-vuotiaan tyttären Anniina Inga Evita Huhtiranta-Tscherepin kymmenen vuoden ja seitsemän kuukauden vankeuteen.

Rangaistuksessa on mukana jäännösrangaistusta naisen aiemmasta, tapon yrityksestä langetetusta tuomiosta.

Oikeuden mukaan äiti oli ajoittain majoittanut kolmikymppistä tytärtään asunnossaan. Kuristamista oli ilmeisesti edeltänyt riita tyttären päihteidenkäytöstä, jota äiti ei ollut hyväksynyt.

Tuomion mukaan tytär ilmeisesti jäi tekonsa jälkeen vielä asunnolle suunnittelemaan pakomatkaksi tulkittavaa matkaa Amsterdamin kautta Espanjaan.

Tytär ei ole halunnut selvittää tapahtunutta esitutkinnassa tai oikeudessa. Hän on kuitenkin myöntänyt hermostuneensa äitinsä asunnossa.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa torstaina.

Lue myös:

Kolmekymppistä naista syytetään äitinsä taposta Helsingissä – syyttäjä: Riita johti kuristamiseen

Suosittelemme sinulle