Hyppää sisältöön

Henrik Goesch 19:s Havaijin MM-kisassa – nuori triathlonisti onnistui maratonilla: "Vaikka alkoikin tossu painaa, hän nosti sijoitusta"

Valmentaja Mika Luoto kertoo, että triathlonisti Henrik Goesch oli tyytyväinen kisasuoritukseensa. Goeschin, 27, kokonaisaika oli 8.10.25.

Triathlonisti Henrik Goesch saapuu maaliin Joroisten Finntriathlon-kisassa. Arkistokuva vuodelta 2019. Kuva: IRONMAN Finland
Riku Porvari

Triathlonisti Henrik Goesch oli 19:s Havaijin MM-kisoissa miesten pro-sarjassa. Miesten kisa käytiin Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Goesch, 27, osallistui Kailua-Konan kaupungissa järjestettävään kilpailuun ensi kertaa.

Suomalaisen kokonaisaika oli 8.10.25. Goesch ui 3,8 kilometriä 49.47 minuuttiin. 180 kilometrin pyöräilystä aika oli 4.21.57 ja maraton toi lisäaikaa 2.53.49.

Hänen valmentajansa Mika Luoto kuvailee kisan olleen kovatasoinen, kun neljä miestä alitti reittiennätyksen. Lisäksi pyöräilyssä ja juoksussa tehtiin uudet reittiennätykset.

Goesch kertoi valmentajalleen, että hän on tyytyväinen onnistuneeseen kisasuoritukseensa.

– Hän sanoi, että uinti meni hyvin, vaikka alussa oli hirveä taistelu pääporukkaan. Pyöräilyosuudella hän pysyi oikeastaan koko matkan pääryhmän mukana. Maraton lähti hyvin, mutta jälkimmäinen puolisko oli taistelua. Tilanne helpottui, kun hän huomasi, että edellä alkoi porukka väsyä, Luoto kertoo.

Hän sanoo, että maratonin jälkimmäinen puolisko on yleensäkin haastava triathlonilla. Tällä kertaa Goeschilla alkoi painaa "tosi pahasti", mutta vauhti ei silti romahtanut.

Suomalainen juoksi pitkään 20:n joukon ulkopuolella, mutta onnistui viimeisellä kymmenellä kilometrillä parantamaan sijoitustaan.

– Hän pystyi sisulla puristamaan ne viimeiset sijat. Ne eivät tulleet helpolla. Jäi hyvä fiilis. Vaikka alkoikin tossu painaa, hän nosti sijoitusta lopussa, Luoto iloitsee.

Valmentajan mukaan Goesch kisasi omalla tasollaan. Mitään tulosten ylittämisiä ei tullut, vaan suoritus oli tasainen. Luoto uskoo, että parannettavaa Havaijilla jäi, mutta kokemus helpottaa valmistautumista seuraavaan kertaan.

– Nyt hän tietää kisan luonteen ja pystyy ehkä parantamaan taktiikkaa tai jotain muuta. Ehkä niillä sijoitus voisi nousta kymmenen parhaan joukkoon.

27-vuotias Goesch on varsin nuori triathlonisti, koska perinteisesti lajin huipulle noustaan vasta yli 30-vuotiaana.

Havaijin kisan voitti Norjan Gustav Iden ajalla 7.40.24. Toinen oli Ranskan Sam Laidlow (7.42.24) ja kolmas Norjan Kristian Blummenfelt (7.43.23).

– Miesten kolmen kärki oli ensikertalaisia, mutta heillä toki oli jo aika lailla kokemusta. Tänä vuonna nähtiin todella paljon hyviä suorituksia, myöskin ensikertalaisilta, Luoto kertoo.

Lue myös:

"Vähissä ovat Suomessa ne urheilijat, jotka treenaavat enemmän ja kovempaa" – kuntoihme hakee huipputulosta Havaijilla, naisissa iso pettymys

Henrik Goesch alitti Pauli Kiurun Ironman-ennätyksen

Suosittelemme sinulle