Hyppää sisältöön

Tilapäisestä bussipysäkistä sakkorysä Kuopion Tulliportinkadulla

Kadun varteen pysäköivät autoilijat eivät ole huomanneet pysäköintikieltoa, kun bussipysäkki on siirretty pariksi viikoksi väliaikaiseen paikkaan.

Väliaikainen bussipysäkki Kuopion Tulliportinkadulla.
Tilapäinen bussipysäkki Kuopion Tulliportinkadulla. Kuva: Keijo Salokangas / Yle
Keijo Salokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Tilapäinen bussipysäkki Kuopion Tulliportinkadulla on tullut yllätyksenä monille autoilijoille viime viikon aikana. Bussipysäkki on perustettu Tulliportinkadulle torilta satamaan päin olevalle katuosuudelle, koska Puijonkadun liikenne on poikki rautatieaseman kohdalta siltatyön takia. Bussipysäkki on käytössä sunnuntaihin 16. lokakuuta saakka.

Bussipysäkki on kadun varressa parkkiruutujen kohdalla. Pysäkki on merkitty pysäkkimerkillä. Lisäksi kadun varteen on laitettu pysäköintikieltomerkki sekä vielä erikseen pysäköintikieltomerkit jokaisen parkkiruudun kohdalle. Järjestelyn väliaikaisuudesta kerrotaan pysäkkimerkin tolppaan kiinnitetyllä tiedotteella.

Järjestely on ollut voimassa yhden viikon ajan. Kuopion pysäköinnistä kerrotaan, että merkinnöistä huolimatta bussipysäkin kohdalta on annettu päivittäin useita pysäköintivirhemaksuja. Kuopion kaupunki on joutunut pyytämään pysäköinninvalvontaa paikalle useita kertoja väärin pysäköityjen autojen takia, kun busseilla on ollut vaikeuksia mahtua pysäkille.

Pysäköinninvalvonnasta muistutetaan yleisemminkin, että bussipysäkkiä osoittavan liikennemerkin kohdalla pysäköinti on kielletty 12 metriä kumpaankin suuntaan.

Suosittelemme