Hyppää sisältöön

Suomussalmen vesihuoltolaitos jatkaa vesimittareiden vaihtamista etäluettaviksi

Massavaihdot jatkuvat keskustassa, Kaljuskylällä ja Siikarannassa. Suomussalmen kunnan vesilaitos vaihtaa kolmen vuoden kuluessa kaikki vesimittarit etäluettaviksi.

Kaksi vesimittaria seinässä.
Etäluettavien vesimittareiden asennukset alkoivat helmikuussa kirkonkylän, Pitämän ja Laherman alueilta. Kuva: Mimmi Nietula / Yle
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomussalmen vesihuoltolaitos jatkaa vesimittareiden vaihtamista etäluettaviksi. Työ jatkuu 31. lokakuuta keskustassa, Kaljuskylällä ja Siikarannassa. Asennukset saadaan tehtyä 25. marraskuuta mennessä.

Vesimittarin asentajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä Kalibro Oy:n logo. Jos asukasta ei tavoiteta, asentajat jättävät yhteydenottopyynnön asennusajan varaamiseksi.

Omakotitaloissa mittari sijaitsee sisätiloissa, jonne asentajan tulee päästä. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinasentajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse.

Kerros- ja rivitaloissa vaihdetaan päävesimittari. Vaihdosta ja sen aiheuttamasta vesikatkosta ilmoitetaan asukkaille noin kahta vuorokautta ennen päävesimittarin vaihtoa erillisellä ilmoituksella, joka laitetaan porraskäytäviin tai ilmoitustauluille. Vaihtotyö ei koske huoneistokohtaisia vesimittareita.

Vesilaitos vaihtaa kolmen vuoden kuluessa kaikki vesimittarit etäluettaviksi. Suomussalmen kunnan vesilaitoksen alueella on kaikkiaan 1 900 vesimittaria, mikä tarkoittaa vuositasolla reilun 600 mittarin vaihtoa.

Lue lisää: Suomussalmikin vaihtaa vesimittarit etäluettaviksi – massavaihdot aloitetaan ensi vuoden alussa

Aiheesta voi keskustella perjantaihin 14. lokakuuta kello 23:een asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme