Hyppää sisältöön

Peräti 16 Naisleijonien pelaajaa valitti Pasi Mustosen käytöksestä – Noora Räty avaa suunsa: "Vaikka olisin ollut olympialaisissa, olisin tässä mukana"

Naisleijonien pelaajien valituksesta kerrotaan Noora Rädyn tuoreessa kirjassa. Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, että valitus Pasi Mustosen käytöksestä on edennyt Suekin käsittelyyn.

Noora Räty.
Noora Räty jäi sivurooliin naisten maajoukkueessa. Kuva: Tomi Hänninen
Hinni Hirvonen,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekkomaalivahti Noora Rädyn tuoreessa kirjassa kerrotaan, että 16 Naisleijonien pelaajaa lähestyi Pekingin olympialaisten aikaan Jääkiekkoliittoa kirjeellä, jossa pelaajat valittivat päävalmentaja Pasi Mustosen käytöksestä.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, että asia on edennyt Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) käsittelyyn. Pekingin olympiajoukkueen pelaajat ovat kertoneet Suekille kirjeitse, että he ovat kokeneet Mustoselta epäasiallista käytöstä.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela vahvisti asian IS:lle.

Yle Urheilu kysyi Noora Rädyltä, millaisista vääryyksistä oli kyse.

– Tämä on hankala paikka. Kirjassa kerrotaan tästä, mutta se on niin herkkä aihe, että tätä asiaa käsittelee pelaajayhdistys, Räty aloitti vastauksensa.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt kertoi Ilta-Sanomille, että hän on toimittanut Naisleijonien pelaajien yhteydenotot Jääkiekkoliitolle viime lauantaina.

Rädyn ja Mustosen tulehtuneet välit ovat olleet julkisen keskustelun aiheena sen jälkeen, kun Rätyä ei valittu Pekingin olympialaisiin viime talvena. Räty ei ollut myöskään mukana tätä edeltäneissä MM-kisoissa.

– Sen voin henkilökohtaisesti sanoa, että vaikka olisin ollut olympialaisissa ja voittanut olympiakultaa, olisin ollut tässä asiassa mukana. Menestyminen ja joukkueessa oleminen ei ole syy sille, että asioita voi painaa villaisella, Räty sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Tämän enempää Räty ei asiaa kommentoinut. Pasi Mustonen ei ole vastannut Yle Urheilun haastattelupyyntöihin.

Julkista välienselvittelyä

Räty on Naisleijonien pitkäaikainen ykkösmaalivahti, joka on pelannut neljissä olympialaisissa. Komea maajoukkueura päättyi kuitenkin julkiseen välienselvittelyyn Mustosen kanssa.

Mustosen aika päävalmentajana päättyi kesken Pekingin olympialaisten. Mustonen lähti kotiin kesken turnauksen, syynä oli Mustosen mukaan hänen perheessään ollut vakava terveystilanne.

Naisleijonissa valmennusvastuun otti Juuso Toivola, jonka oli alkuperäisen suunnitelman mukaan määrä aloittaa päävalmentajana olympialaisten jälkeen.

Räty ei ollut mukana myöskään Toivolan ensimmäisessä MM-joukkueessa tänä syksynä.

Pelaajien kirjeistä kerrotaan Marika Lehdon kirjoittamassa kirjassa Noora Räty - Leijonakuningatar, joka julkaistaan torstaina.

Lue myös:

Noora Räty ei ole mukana Naisleijonien MM-joukkueessa

Naisleijonien maalivahtikohun pahin mahdollinen seuraus toteutui, sanoo asiantuntija – miksi valmennus lipsui heti valitusta linjasta?

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen palaa Suomeen – syynä perheessä oleva vakava terveystilanne

Pasi Mustonen ei tiedä, suostuuko Noora Räty rooliinsa kotiin jäävänä varaykkösvahtina – "Pyysin kolmena päivänä peräkkäin vastausta"

Kommentti: Tekikö Pasi Mustonen ykkösvahdilleen karhunpalveluksen?

Naisleijonien entinen luottopelaaja Saija Tarkki seurasi Pasi Mustosen esiintymistä suu auki – "Sanotaanko, että viestejä on vaihdettu aika paljon"

Pasi Mustosen sekavat perustelut Noora Rädyn pudottamisesta hämmästyttivät Ylen asiantuntijaa: "Ei ole hirveästi järkeä"

Näin Pasi Mustonen perusteli TV5:llä Noora Rädyn sivuuttamista olympiavalinnoissa: "Naiskiekon evoluution lopputulos"

Suosittelemme