Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius sai tuloja rahapeliyhtiöltä ja ilmoitti ne virheellisesti – vihreän ryhmän johto keskustelee Peteliuksen kanssa

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius oli ilmoittanut rahapeliyhtiö Pafilta saamansa tulot virheellisesti luottamustoimipalkkioina. Nyt virhe kansanedustajan sidonnaisuusilmoituksessa on korjattu.

Mies seisoo puhujanpöntössä mikrofoni kädessään.
Kansanedustaja Pirkka-Pekka Peteliuksen (vihr.) rahapeliyhtiö Pafilta saamista tuloista tehtyä sidonnaisuusilmoitusta on jouduttu korjailemaan. Arkistokuvassa Petelius vihreiden kesäpäivillä Turussa 25.8. 2022. Kuva: Sasha Silvala / Yle
Pekka Kinnunen

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Peteliuksen (vihr.) epäselvyydet kansanedustajan sidonnaisuusilmoituksessa (siirryt toiseen palveluun) ovat kiusallinen asia vihreille.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne kertoi pikaisesti ryhmähuoneen oven välissä, että on hyvä asia, kun virhe Peteliuksen sidonnaisuusilmoituksessa on nyt korjattu.

Harjanne aikoo myös keskustella asiasta Peteliuksen kanssa.

Petelius ei osallistunut torstaina iltapäivällä vihreiden ryhmäkokoukseen, sillä hän on sairauslomalla.

Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen korostaa vihreille olevan tärkeää, että kansanedustajien sidonnaisuudet ovat avoimia ja selviä.

Liikanen ei ollut aiemmin tiennyt kansanedustaja Peteliuksen yhteyksistä rahapeliyhtiö Pafiin.

Kansanedustaja Petelius on tehnyt Pafin (Ålands Penningautomatförening) kanssa lisenssisopimuksen sketsihahmojensa käytöstä. Petelius on saanut tänä vuonna tehdyn sidonnaisuusilmoituksen mukaan Pafilta tuloja yli 58 000 euroa.

Petelius oli ilmoittanut tulot alunperin luottamustoimipalkkioina. Nyt korjatussa sidonnaisuusilmoituksessa tulot ilmoitetaan ammatin ja elinkeinon harjoittamisesta kertyneinä tuloina.

Rahapeliyhtiö Pafin toiminta on herättänyt paljon keskustelua, kun sen on nähty nakertavan Veikkauksen tuottoja.

Voit keskustella tästä artikkelista 14.10.2022 kello 23 saakka.

Lisää aiheesta:

Hallitus haluaa suitsia ulkomaisia rahapeliyhtiöitä kovin ottein – pelitilien rahansiirrot ja voittojen maksu yritetään estää

Suosittelemme sinulle