Hyppää sisältöön

Naisten Korisliigassa Vimpelin Vedon pelaaja ei saanut sanktioita huutelusta – Kouvottaret väittää pelaajan uhanneen väkivallalla

Kurinpitopäätöksen mukaan tapahtuneesta uhkauksesta ja kielenkäytöstä ei ole tarpeeksi näyttöä.

Koripallo korisukassa.
Kouvottarien tekemä ilmoitus Koripalloliiton kurinpidolle ei aiheuttanut toimenpiteitä. Kuva: Jorma Vihtonen / Yle
Antti-Jussi Korhonen

Naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon Shayla Cooper ei saanut sanktioita viime viikonloppuna tapahtuneesta huutelujupakasta.

Kovottaret teki viime lauantain ottelun jälkeen ilmoituksen Koripalloliiton kurinpidolle Vedon yhdysvaltalaispelaaja Cooperin toiminnasta. Kouvolalaisjoukkueen mukaan Cooper oli uhannut kentällä väkivallalla Kouvottarien Saara Sandellia ja tämän lisäksi käyttänyt asiatonta kieltä.

Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on tutkinut Kouvottarien tekemän ilmoituksen.

Kukaan ottelun kolmesta erotuomarista ei ole kuullut loukkaavaa kieltä, mutta Sandell on kertonut asiasta ottelun aikana ja pelin jälkeen erotuomareille. Väitteet käytetystä kielestä ovat jääneet Kouvottarien ilmoituksen varaan. Kurinpitopäällikkö katsoo, ettei asiassa ole pystytty kurinpitomenettelyn kannalta riittävällä todennäköisyydellä selvittämään, että Cooper olisi käyttänyt ilmoituksessa mainittua kieltä Sandellia kohtaan.

Cooper jätti loppukättelyssä kättelemättä Sandellin. Tämä ei ole kurinpitosääntöjen nojalla rangaistava epäurheilijamainen teko.

Kurinpitopäätöksen mukaan tapahtuneesta uhkauksesta ja kielenkäytöstä ei ole tarpeeksi näyttöä.

Suosittelemme sinulle