Hyppää sisältöön

Kainuun kuntiin yhteisötaideteoksia syksyn aikana

Parhaillaan yhteisötaiteen parissa työskentelee viisi taiteilijaa, jotka suunnittelevat ja toteuttavat taideteon tai -teoksen yhdessä kuntalaisten kanssa.

Taiteilijan siveltimiä purnukassa
Esimerkiksi Ristijärvellä voi syyslomaviikon aikana kokeilla maksutta erilaisilla materiaaleilla ja tekniikoilla työskentelyä. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Tiia Korhonen

Kainuussa työskentelee syksyn aikana viisi taiteilijaa, jotka suunnittelevat ja toteuttavat taideteon tai -teoksen yhdessä kuntalaisten kanssa.

Tarkoituksena on tuoda kuntalaisia yhteen taiteen äärelle, luoda tiloja yhdessä olemiselle ja kokemiselle sekä nostaa esiin etenkin yläkoululaisten omaa ilmaisua ja ajatuksia, kerrotaan Kainuun lasten- ja nuorten kulttuurikeskus Kultturasta.

Hyrynsalmen ja Puolangan yhteisötaiteilijana toimii kuvataiteilija ja taidekasvattaja Hanna Kaisa Vainio, Kajaanissa ja Kuhmossa varjotaiteilija Paula Vilmi, Suomussalmella sanataiteilija Uma Nissi, Sotkamossa sarjakuvataiteilija Totti Korpua sekä Ristijärvellä ja Paltamossa Kultturan taiteilija-pedagogi, kuvataiteilija ja taidekasvattaja Tiina Arjukka Hirvonen.

Esimerkiksi Ristijärvellä avautuu maanantaina 17. lokakuuta syysloman ajaksi kuntalaisten oma taidekeskus, jonka teemana on luonto. Keskuksessa pääsee viikon aikana kokeilemaan maksutta ohjattua taidetyöskentelyä erilaisin materiaalein ja tekniikoin.

Joulukuusta lähtien yhteisöjen prosesseihin voi tutustua Kainuun kirjastot kiertävässä näyttelyssä.

Aiheesta voi keskustella tiistaihin 18. lokakuuta kello 23:een asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle