Hyppää sisältöön

Oulussa on löydetty koti lähes 120 asunnottomalle kahden vuoden aikana

Asunnottomia auttanut Aste-hanke esittäytyy Oulun Rotuaarilla Asunnottomien yön tapahtumassa tänään maanantaina 17. lokakuuta. Tapahtuma alkaa kello 14.

Syksyn ruskaisilla lehdillä maahan on kirjoitettu sana koti
Aste-hankkeessa asuntoa etsittiin varsinkin päihdeongelmaisille asunnottomille oululaisnuorille. Kuvituskuva. Kuva: Petra Ristola / Yle
Hanna Holopainen

Oulussa on vähennetty tuloksekkaasti asunnottomuutta.

Syyskuussa päättynyt kaksivuotinen Aste-hanke on löytänyt oman kodin 116 henkilölle.

Kohteena ovat olleet etenkin päihdeongelmaiset asunnottomat oululaisnuoret. Oulun kaupunki jatkaa edelleen työtä asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksi. Tarve on yhä noin sadalle lisäasunnolle.

– Saamme yleishyödyllisestä vuokra-asuntokannasta jonkun verran asuntoja, mutta kovan rahan asuntokantaa ei vielä olla otettu käyttöön. Vuokranantajatahoja ei ole vastuutettu osallistumaan tähän. Sen minä toivoisin näkeväni, että meidän asiakasryhmälle olisi saatavilla ison rahan asuntojakin, kommentoi Kenttätien palvelukeskuksen palveluesimies Katja Karppinen.

Asunnottomien yötä vietetään maanantaina 17. lokakuuta. Oulussa on teemaan liittyvä tapahtuma Rotuaarilla tänään kello 14 alkaen. Luvassa on livemusiikin ja ruokatarjoilun lisäksi asunnottomuuteen liittyviä puheenvuoroja ja keskustelua.

Asunnottomien yöhön liittyviä tapahtumia on ympäri Suomea. Samalla vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää.

Asunnottomien yöhön voi osallistua voi myös sytyttämällä kotona kynttilän, led-tuikun tai ulkotulen kello 19 alkaen. Välittämistään voi osoittaa sosiaalisen median julkaisuissa käyttämällä tunnisteita #asunnottomienyö ja #asunnottomuudenpoistaminen.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Aiheesta voi keskustella tiistaihin 18. lokakuuta kello 23 asti.

Juttua päivitetty 17.10. klo 15.10. Juttuun lisätty Karppisen kommentit ja tieto asuntojen lisätarpeesta.

Suosittelemme sinulle