Hyppää sisältöön

Influenssarokotukset alkavat Jyväskylän seudulla marraskuun alussa, ajanvaraus aukeaa ensi viikolla

Ajanvaraus aukeaa keskiviikkona ensi viikolla, ja aluksi on odotettavissa ruuhkaa.

Hoitaja pitää lähikuvassa koronarokotetta ja neulaa Lahden rokotuspisteessä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ennakoi influenssarokotteille suurta kysyntää. Kuva: Petri Niemi / Yle
Tuukka Lukinmaa

Influenssarokotusten ajanvaraus aukeaa ensi viikon keskiviikkona 26. lokakuuta Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla. Ensimmäiset ajat ovat varattavissa marraskuun 1. päivälle.

Kansallisen rokotusohjelman mukaisesti maksuton influenssarokotus annetaan kaikille 65 vuotta täyttäneille ja alle 7-vuotiaille, raskaana oleville, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluville ja varusmiespalveluksen aloittaville.

Myös vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri ja hoitotyötä tekevä sote-henkilöstö ovat rokotusten piirissä.

Ajan varaamista suositellaan ensisijaisesti sähköisesti terveyspalveluiden verkkosivulta (siirryt toiseen palveluun). Omalle terveysasemalle voi myös soittaa ja jättää tarvittaessa soittopyynnön, johon pyritään vastaamaan saman päivän aikana.

Neuvolat ja koulu- ja opiskeluterveydenhuolto (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi) rokottavat omat asiakkaansa omissa toimipisteissään.

Kaksi rokotetta samalla kertaa

Samalla kertaa influenssarokotteen kanssa voi THL:n suositusten mukaisesti ottaa myös koronarokotteen, jos kuuluu koronarokotusten piirissä oleviin ryhmiin ja sairastetusta taudista tai edellisestä rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronan tehosterokotetta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteelliseen riskiryhmiin kuuluville ja voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Lisätietoja koronarokotteista löytyy THL:n verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle