Hyppää sisältöön

Ykkösaamussa UPIn johtaja Mika Aaltola – mitä haluat kysyä?

Venäjä on iskenyt viime aikoina ohjuksin ja lennokein Ukrainan kaupunkeihin. Lisäksi Venäjä julisti sotatilalain neljälle Itä-Ukrainan alueelle, jotka se on pyrkinyt liittämään itseensä. Mitä käänteet tarkoittavat sodan kannalta? Ykkösaamun vieraana TV1:ssä ja Yle Radio 1:ssä lauantaina on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Mika Aaltola kommentoi Venäjän laajamittaisia ohjusiskuja Ukrainan kaupunkeihin maanantaina 10.10.
Mika Aaltola kommentoi Venäjän laajamittaisia ohjusiskuja Ukrainan kaupunkeihin maanantaina 10.10.
Matti Konttinen

Ukrainan elo-syyskuussa menestyksekkäästi alkanut vastahyökkäys näyttää hiipumisen merkkejä. Venäjä pyrkii murtamaan Ukrainan selkärankaa pommittamalla siviilikohteita ja iskemällä voimalaitoksiin.

Venäjä vaikuttaa saaneen iskuihin merkittävää aseapua Lähi-idästä. Maa on kylvänyt pelkoa ja tuhoa todennäköisesti Iranilta saaduilla, räjähteillä lastatuilla drooneilla.

Venäjä julisti keskiviikkona sota-ajan poikkeuslain neljälle Ukrainan alueelle, jotka se on pyrkinyt liittämään itseensä. Onko sodassa tapahtumassa uusi merkittävä käänne ja Venäjä ottamassa aloitteen taas itselleen?

Venäjän presidentin Vladimir Putinin asema on sidottu sodan lopputulokseen. Asiantuntijat ovat jo arvioineet Putinin aseman horjuneen, mutta kansa ei ainakaan vielä ole noussut Putinia vastaan. Mikä on Venäjän kansan vastuu sodasta ja sen jatkumisesta?

TV1:n ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun suorassa lähetyksessä lauantaina 22.10. kello 10.05 alkaen vieraana on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Aaltolalle voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella TV1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Kysely ei ole enää käytettävissä.

Suosittelemme sinulle