Hyppää sisältöön

Kauppakamari haluaa helpottaa ulkomaalaisten tuloa Suomeen duunaritöihin, syynä piinallinen työvoimapula

Keski-Suomen kauppakamari yhdessä muiden kauppakamarien kanssa haluaa poistaa maahanmuuton saatavuusharkinnan. Kauppakamarikyselyn mukaan noin 64 prosenttia keskisuomalaisista yrityksistä kärsii osaajapulasta.

Saatavuusharkinta koskee muun muassa siivousalaa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tuukka Lukinmaa

Yritysetujärjestö Keski-Suomen kauppakamari haluaa helpottaa ulkomaisen työvoiman tuloa Suomeen poistamalla maahanmuuton saatavuusharkinnan.

Saatavuusharkinta tarkoittaa sitä, että ennen työluvan myöntämistä Euroopan ulkopuolelta tulevalle viranomaisen pitää arvioida, onko Suomessa jo saatavilla tehtävään sopivaa työvoimaa.

Saatavuusharkinta koskee niin sanottuja duunariammatteja, esimerkiksi siivoojia ja kokkeja.

Kauppakamarikyselyn mukaan vain 15 prosenttia keskisuomalaisista yrityksistä haluaa säilyttää nykyisen saatavuusharkintajärjestelmän, 46 prosenttia luopuisi siitä, ja 40 prosenttia ei osaa sanoa. Kauppakamarin mukaan jälkimmäisessä ryhmässä ulkomaisista rekrytoinneista ei useimmiten ole kokemusta.

Suomea vaivaa monella toimialalla työvoimapula, josta on tullut yrityksille kasvun este. Kauppakamariyselyn mukaan noin 64 prosenttia keskisuomalaisista yrityksistä kärsii osaajapulasta.

– Usein huippuosaajien tarpeesta ja toimista heidän lupaprosessiensa helpottamiseksi. Samalla pitäisi muistaa, että suurin tarve kohdistuu työntekijätason tehtävissä toimiviin. Poistamalla saatavuusharkinta saataisiin vihdoin vauhtia myös työntekijöiden maahanmuuttoon, toteaa Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Mikko Valtonen tiedotteessa.

Yritysten kokemukset ulkomaalaisista työntekijöistä ovat kyselyn perusteella hyviä. Positiivinen tai erittäin positiivinen kokemus on noin 54 prosentilla. Negatiivisia kokemuksia on vain 4 prosentilla.

Suosittelemme sinulle