Hyppää sisältöön

Kymenlaakson psykiatrinen sairaala Kouvolassa myydään – ostajana kiinteistöyhtiö Hemsö, kauppahinta 13,7 miljoonaa

Kymsoten mukaan myynti ei aiheuta muutoksia Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan palveluissa tai henkilöstössä, vaan toiminta jatkuu entiseen tapaan.

Kouvolan psykiatrinen sairaala.
Kymenlaakson psykiatrinen sairaala valmistui Kuusankosken sairaalanmäelle vuonna 2006. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle
Helena Korpela

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava kiinteistöomistaja Hemsö ostaa Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan.

Kauppa kattaa sairaalarakennuksen ja tontin, ja sen arvo on 13,7 miljoonaa euroa.

Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevan sairaalan pinta-ala on 8 800 neliömetriä. Vuonna 2006 valmistuneessa sairaalassa toimii viisi aikuispsykiatrista osastoa, nuorisopsykiatrian osasto, lastenpsykiatrian osasto ja Kouvolan lastenpsykiatrian poliklinikka sekä toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö.

Hemsö ja Kymsote-kiinteistöt tekevät tiloista 20-vuotisen pääomavuokrasopimuksen.

Myynnin taustalla on Kymenlaakson sotekuntayhtymä Kymsoten hallituksen toimeksianto selvittää myytäviä sairaala- ja muita kiinteistöjä. Helmikuussa Kymsoten hallitus päätti antaa Kymsote-Kiinteistöille luvan myydä Kymenlaakson psykiatrinen sairaala.

– Psykiatrinen sairaala on olennainen osa Kymenlaakson sairaalaverkkoa. Kouvolan alue on kiinnostanut meitä jo pidempään tärkeänä maakunnallisena keskuksena, sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen tiedotteessa.

Sairaalan toiminta jatkuu entiseen tapaan.

100 miljoonan kaupat yhä auki

Kymsoten mukaan Hemsö valikoitui sijoittajaksi pääomavuokran kilpailutuksen perusteella. Sen antama tarjous vuokrasta oli kaikista annetuista tarjouksista alhaisin ja näin ollen myös Kymsotelle taloudellisesti kannattavin.

– Vuokralaisena oleminen ei ole meille konsernina uusi asia. Tälläkin hetkellä meillä on vuokranantajia noin 50 kappaletta, sanoo Kymsote-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jyrki Gerlander Kymsoten tiedotteessa.

Hemsö omistaa Suomessa noin 185 000 neliötä sairaala- ja hoivakiinteistöjä, joihin kuuluu sairaalakohteita muun muassa Turussa ja Oulussa.

Kymsote-kiinteistöt oy on Kymsoten konserniin kuuluva yhtiö, joka aloitti toimintansa vuoden 2021 alussa. Sen pääasiallinen tehtävä on omistaa, hallita ja ylläpitää Kymsoten kiinteistöjä.

Kouvolassa sairaalamäellä sijaitsevan entisen Pohjois-Kymen sairaalan kiinteistökokonaisuus on edelleen myynnissä.

Myös Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti syyskuussa, että kaupunki myy useita kiinteistöjään Hemsölle. Kaupan eteneminen on vielä auki.

Lue lisää:

Kymsote aikoo myydä Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kouvolassa – sen sijaan Kymenlaakson keskussairaalaa ja Ratamo-keskusta ei myydä

Poliitikot valittivat joukolla kaupungin päätöksestä myydä kouluja ja paloasemia – Kouvolan liki 100 miljoonan euron kaupat menivät jäihin

Suosittelemme sinulle