Hyppää sisältöön

Kainuussa toivotaan, että yritykset pääsevät osalliseksi Stora Enson miljardi-investoinnista

Kainuun yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervosen mukaan nyt Kainuussa on oiva tilaisuus harjoitella suurinvestoinnin hyödyntämistä Paltamon sellutehdasta silmällä pitäen.

Valtavan kokoinen kartonkirulla tehdassalissa.
Stora Enso on päättänyt investoida noin miljardi euroa muuttaakseen Oulun tehtaan käytöstä poistetun paperikoneen kuluttajapakkauskartonkilinjaksi. Kuva: Eeva Riihelä / Lehtikuva
Sanna Kähkönen

Stora Enson miljardi-investointi Pohjois-Suomeen on todella hieno juttu, sanoo Kainuun yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen. Samalla Tervonen toivoo, että kainuulaiset yritykset pääsevät kiinni jo rakennusvaiheen urakoihin.

Kainuun yrittäjät auttavat mielellään verkostojen rakentamisessa.

Tervonen näkee, että nyt Kainuussa on oiva tilaisuus harjoitella suurinvestoinnin hyödyntämistä Paltamon sellutehdasta silmällä pitäen.

Stora Enso on päättänyt investoida noin miljardi euroa muuttaakseen Oulun tehtaan käytöstä poistetun paperikoneen kuluttajapakkauskartonkilinjaksi.

Kartonkien loppukäyttökohteita ovat elintarvike- ja juomapakkaukset.

Stora Enso perustelee investointia sillä, että uusiutuvien pakkausten markkinat kasvavat nyt ensimmäistä kertaa nopeammin kuin muovipohjaisten pakkausten markkinat.

Stora Enso arvioi, että työpaikkoja tehtaalle syntyy noin 300 ja laajemmin tuotantoketjuun puolitoista tuhatta.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 22. lokakuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle