Hyppää sisältöön

Meksikossa zombiet tartuttavat ihmisiä positiivisella sanomalla: Ole kuin zombie – se puree ketä tahansa, syrjimättä

Zombie Walk -kulkueita järjestetään ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Zombie-kulkue valtasi Mexico Cityn
Zombie-kulkue valtasi Mexico Cityn
Sakari Nuuttila

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa järjestettiin lauantaina jo perinteeksi muodostunut Zombie Walk. Kauhuelokuvista ja voodoo-noituusperinteestä tutuiksi epäkuolleiksi hahmoiksi pukeutuneet ihmiset hoippuivat pitkin katuja tekoverta valuen.

Kauhunsekaisen huvin lisäksi zombiet pyrkivät tempauksellaan levittämään myös positiivista sanomaa.

– Tartutamme ihmiset arvoillamme, luetteli tapahtuman järjestäjä, "zombiemestari" Jesús Rodríguez.

– Suvaitsevuudella, koska zombie ei käy toisen zombien kimppuun. Syrjimättömyydellä, koska zombie puree ketä tahansa – ei väliä onko lapsi, vanhus, rikas tai köyhä. Ja lopuksi integraatiolla, koska zombie ei tapa vaan luo uuden ystävän – uuden zombien.

Méxicon Zombie Walk järjestettiin jo 15. kerran. Kerta on ensimmäinen kolmeen vuoteen, sillä koronapandemian vuoksi vuonna 2020 tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti ja viime vuonna peruttiin kokonaan.

– Kahden pandemiavuoden jälkeen tämä on iso juttu. Ihmisten täytyy päästä ulos, olla yhdessä ja yhteydessä ja nähdä toisiaan. Tämä ei ole alakulttuuri vaan perinne: olemme järjestäneet tätä kulkuetta jo 15 vuoden ajan, sanoi kulkueeseen osallistunut Jorge Yobal.

Maailmanlaajuinen Zombie Walk -perinne sai alkunsa Kalifornian Sacramentossa vuonna 2001. Siitä lähtien se on levinnyt eri puolille maailmaa. Myös Suomen eri kaupungeissa on järjestetty omat tapahtumansa – viimeksi syyskuussa Oulussa.

Lue lisää:

Zombit valtaavat Oulun keskustan – Jonna Luopajärvelle, 27, tapahtuma on jo perinne: "Hyvä tilaisuus päästää höyryjä"

Suosittelemme sinulle