Hyppää sisältöön

Teollisuushallipalosta miljoonavahingot – muovisten kuormalavojen tuotanto Riihimäellä loppui toistaiseksi

Palon jälkisammutus- ja raivaustyöt jatkuvat ainakin iltapäivään asti maanantaina. Rajussa palossa tuhoutuivat kaikki hallissa olleet laitteet ja koneet.

Suuri tulipalo ja paljon savua Riihimäellä teollisuushallin palaessa.
Teollisuushallin palo levitti aiemmin ilmaan vaarallista savua. Kuva: Timo Leponiemi / Yle
Yle–STT

Riihimäellä sammutettiin yöllä suuressa teollisuushallissa syttynyttä tulipaloa, jonka vuoksi ilmaan levisi aiemmin vaarallista savua. Hälytys Kynttilätielle Wimaon muovinkierrätyshallille tuli sunnuntai-iltana hieman ennen kello kymmentä. Wimao on Fortumin alivuokralainen.

Hätäkeskuslaitos kertoi aamuyöstä puoli viiden aikoihin, ettei savu aiheuta enää vaaraa ja aiemmin annettu vaaratiedote poistui voimasta.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan tulessa oli noin 2 000 neliön teollisuushalli. Halli tuhoutui palossa kokonaan. Palo saatiin rajattua ja leviäminen muun muassa viereiseen rakennukseen estettyä, mutta jälkisammutus- ja raivaustyöt jatkuvat ainakin iltapäivään asti.

Mittavat menetykset yritykselle

Wimao on valmistanut Riihimäellä kierrätysmuovisia kuormalavoja.

– Tulipalo oli sen verran raju, että toiminta on pysähdyksissä toistaiseksi. Laitteet ovat tuhoutuneet käytännössä täysin, Wimaon operatiivinen johtaja Pekka Mirola sanoo.

Tulipalosta aiheutuvat menetykset ovat mittavat.

– Jos 2 000 neliötä hallitilaa on täynnä koneita ja laitteita, niin onhan se useampi miljoona.

Riihimäellä yrityksen tuotannossa työskentelevästä yhdeksästä työntekijästä osalle voidaan tarjotaan työtä yhtiön kotipaikkakunnalta Lappeenrannasta.

Päivystävän palomestarin mukaan palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Yöllä paikalla oli noin 20 yksikköä Kanta-Hämeestä ja Keski-Uudeltamaalta. Seitsemän aikaan aamulla paikalla oli vielä seitsemän yksikköä.

Palomiehiä etualalla, taustalla kaksi paloautoa sekä teollisuushallin paloa sammuttavat kaarevat vesisuihkut.
Hälytys tulipalosta Wimaon muovinkierrätyshallilla Riihimäellä tuli sunnuntai-iltana hieman ennen kello kymmentä. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Korjaus 24.10.2022 klo 9.55. Palossa ei tuhoutunut Fortumin muovinkierrätyshalli, vaan Fortumin alivuokralaisen Wimaon halli.

Suosittelemme sinulle