Hyppää sisältöön

Nastarenkaat yliedustettuna talvikauden kuolonkolareissa – kitkarenkaiden osuus tilastoissa vähentynyt 2000-luvun alusta

Ennakoiva ja maltillinen ajotapa on silti tärkeämpi turvatekijä kuin rengastyyppi, asiantuntija korostaa.

nastarengas ja kitkarengas lähikuvassa
Nastarenkaita (vas.) saa käyttää aina kelin vaatiessa, kitkarenkaiden (oik.) käyttöä ei ole rajoitettu. Kuva: AOP
STT

Nastarenkaat ovat yliedustettuna henkilöautolla aiheutetuissa talvikauden kuolonkolareissa.

Kitkarenkaiden osuus talvirenkailla ajetuista talvikelionnettomuuksista on vähentynyt selvästi 2000-luvun alkuun verrattuna, todetaan Renkaat kelin mukaan -kampanjan tiedotteessa.

Onnettomuustietorekisterin tilastoja analysoitiin uuden tieliikennelain seurantatutkimuksen yhteydessä.

Viimeisen 10 vuoden aikana kitkarenkaiden osuus talvikaudella tapahtuneissa talvikelionnettomuuksissa on ollut vain kuusi prosenttia. Samaan aikaan niiden osuus talviliikenteessä on noussut 12:sta lähes 20 prosenttiin.

Asiantuntija-arvioiden mukaan kitkarenkailla ajon myönteistä kehitystä selittävät etenkin erot henkilöautojen iässä ja turvatekniikassa sekä kuljettajien ajotavassa.

– Ennakoiva ja maltillinen ajotapa on selkeästi talvirengastyyppiä tärkeämpi turvallisuustekijä talviliikenteessä, painottaa tutkiva viestintäkonsultti Jouko Lahti tiedotteessa.

Kampanja muistuttaa autoilijoita vaihtamaan talvirenkaisiin ennen ensimmäisiä liukkaita.

Kesäkuussa 2020 voimaan tulleen tieliikennelain mukaan talvirenkaita on käytettävä ajalla 1.11.–31.3., jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää kelin vaatiessa muulloinkin.

Nastattomien talvirenkaiden eli kitkarenkaiden käyttöä ei rajoiteta, joten ne voi vaihtaa alle hyvissä ajoin ennen liukkaita kelejä.

Rengasmääräykset uudistettiin vastaamaan paremmin Suomen vaihtelevia keliolosuhteita. Lakiuudistuksen arvioitiin lisäävän kitkarenkaiden talvikäyttöä ja toisaalta vähentävän nastarenkaiden tarpeetonta käyttöä, tiestön kulumista, ympäristöpäästöjä ja liikennemelua.

– Talvirengassääntelyssä korostuu tienkäyttäjän oma vastuu liikenneturvallisuudesta, täydentää ylitarkastaja Sofia Johansson liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Nastattomilta talvirenkailta vaaditaan M+S-merkinnän lisäksi joulukuusta 2024 alkaen 3PMSF-merkintää. Rengasvalinnassa voi tukeutua myös EU-rengasmerkintään, joka tarjoaa tietoa renkaan polttoainetaloudellisuudesta, ohiajomelusta sekä suorituskyvystä märkä-, lumi- ja jääpidon osalta.

Renkaat kelin mukaan -kampanjan tietoiskuja näytetään tällä viikolla Ylen TV1:ssä. Tietoiskujen allekirjoittajina ovat valtion liikenteenohjausyhtiö Fintraffic, liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen ympäristökeskus ja ympäristöministeriö.

Lue lisää:

Kalevi Laine on tutkinut liikenneonnettomuuksia 50 vuotta – tekniikka ja turvallisuus kehittyvät, mutta onnettomuuksien perimmäinen syy ei muutu

Huonot renkaat vaikuttavat monen kuolonkolarin taustalla – silti moni autoilija köröttelee autuaan tietämättömänä renkaidensa kunnosta

Suosittelemme sinulle