Hyppää sisältöön

Uusi sovellus saattaa yhteen keikkatyöt ja keikkatyöläiset Pohjanmaan hyvinvointialueella

Pohjanmaan hyvinvointialueella kokeillaan keikkatyösovellusta sosiaali- ja terveysalalle neljän kuukauden ajan. Tarjolla työvuoroja lähihoitajille, sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille ja alan opiskelijoille. 

verenapaineen mittaus laitteet päydällä
Vuoroja sovelluksesta voivat varata kaikki alan ammattilaiset ja opiskelijat. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjanmaan hyvinvointialueella kokeillaan keikkatyösovellusta sosiaali- ja terveysalalle. Sovelluksen nimi on SoTender ja sen ideana on saattaa keikkavuorot ja keikkalaiset löytämään toisensa.

Sovellusta kokeillaan aluksi neljä kuukautta kestävänä pilottina. Tarjolla työvuoroja lähihoitajille, sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille ja alan opiskelijoille.

Vuoroja voivat varata kaikki alan ammattilaiset ja opiskelijat, tehdäkseen keikkaa ei siis tarvitse olla hyvinvointialueen työntekijä.

- Työntekijät arvostavat, että saavat itse valita vuorojaan. Usein kysyessämme mikä saa viihtymään työpaikassa, nousee vastauksissa esiin mahdollisuus vaikuttaa omiin aikatauluihin, kommentoi tiedotteessa vt. osastonhoitaja Päivikki Vainio resurssiyksiköstä.

SoTender on ollut jo käytössä Kangasalla ja sovelluksen käyttöönoton myötä kaupunki on löytänyt satoja uusia keikkalaisia. Osa heistä on halunnut jäädä myös pysyvästi töihin myönteisten keikkakokemusten jälkeen.

Mikäli sovelluksesta saadaan hyviä kokemuksia pilottijakson aikana, voidaan sen käyttöä mahdollisesti laajentaa Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Suosittelemme