Hyppää sisältöön

Stora Enson puunhankinta vahvistuu pohjalaismaakunnissa – myös uusia metsäammattilaisia rekrytoidaan

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle palkataan kymmenkunta metsäammattilaista lisää. Etelä-Pohjanmaalle perustetaan uusia toimipisteitä. Paikkakunnat selviävät vielä tämän vuoden aikana.

Puu kaatuu alkusyksyisessä mäntymetsässä Leppävirralla.
Kun Venäjän puuntuonti tyrehtyi, metsäteollisuus hankkii raaka-ainetta enenevässä määrin kotimaan metsistä. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle
Päivi Rautanen

Stora Enso vahvistaa verkostoaan ja puunhankintaansa Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. 

Yhtiö aikoo palkata pohjalaismaakuntiin kymmenkunta uutta metsäammattilaista. Stora Enso hakee lisää toimihenkilöitä puunostoon, metsänhoitopalvelujen tarjontaan sekä korjuun ja kuljetusten asiantuntijatehtäviin. 

– Rekrytoinnit alkavat vielä tämän vuoden puolella ja jatkuvat ensi vuonna, kertoo Stora Enson ostojohtaja Sami Honkanen.

Stora Enso avaa Etelä-Pohjanmaalla kaksi tai kolme uutta toimipistettä, joiden sijainnit päätetään loppuvuoden aikana. 

Aiemmin kevään ja kesän aikana Stora Enso on vahvistanut puunhankintaansa Satakunnassa. Uudet toimipisteet perustettiin Kankaanpäähän ja Euraan. Satakuntaan palkattiin neljä uutta työntekijää.

Työtä ja toimeentuloa

Puuntuonti Venäjältä Suomeen tyrehtyi keväällä, ja tästä syystä tuontia korvataan nyt ennen kaikkea kotimaisella puulla.

– Stora Enson puunhankinnan kasvu tarkoittaa metsänomistajille puukauppatuloja, lisääntyviä metsänhoitopalveluja sekä paikallisille yrittäjille ja metsäammattilaisille työtä ja toimeentuloa, Sami Honkanen kertoo.

Puuta kuljetetaan Länsi-Suomesta Stora Enson tuotantolaitoksille Etelä- ja Itä-Suomeen sekä Ouluun pääasiassa rautateitse. Stora Enso valmistaa puusta uusiutuvia ja kierrätettäviä tuotteita Suomessa yhdellätoista paikkakunnalla. 

Suosittelemme sinulle