Hyppää sisältöön

“Korontartunnoissa ollaan lähellä syksyn tautihuippua ja tartuntamäärät voivat kääntyä laskuun”, arvioi Essoten pandemiapäällikkö

Etelä-Savossa koronan vuoksi sairaalahoidossa olevien määrä on vähentynyt nopeasti. Viralliseen testiin hakeutuu nyt enemmän keski-ikäisiä kuin ikääntyneitä henkilöitä.

Essoten pandemiapäällikkö, ylilääkäri Hans Gärdström työskentelee tietokoneella.
Essoten pandemiapäällikkö, ylilääkäri Hans Gärdström on tyytyväinen valtakunnalliseen linjaukseen neljännen koronarokotteen antamisesta riskiryhmille ja yli 60-vuotiaille. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Markku Tuhkanen

Koronarintamalta kuuluu vaihteeksi hyviä uutisia. 

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL järjesti tiistaina valtakunnallisen kokouksen, jossa sosiaali - ja terveydenhuoltopalveluiden toimijat eri puolilta Suomea pohtivat yhdessä koronatilannetta ja arvioivat loppusyksyn tartuntamääriä.

– Olemme nyt lähellä tautihuippua koko valtakunnan tasolla. Uskon, että tartuntamäärät kääntyvät laskuun niin kuin aiemminkin on tapahtunut, arvioi Essoten pandemiapäällikkö, ylilääkäri Hans Gärdstöm.

Etelä-Savossa käänne on tapahtunut nopeasti. 

Viime viikkoon saakka sairaalahoitoa tarvitsevien määrä nousi jatkuvasti syksyn aikana. Nyt tilanne on tasaantunut ja kääntynyt laskuun. 

– Pientä valonpilkahdusta on. Se näyttäytyy myös niin, että testeihin hakeutuu nyt enemmän keski-ikäisiä ja senioreiden määrällinen osuus koronatartunnoista on pienenemässä, kertoo Gärdström.

Viime viikolla Essoten koronatesteissä käyneistä noin puolet eli 430 henkilöä antoi positiivisen näytteen. 

Sairaalahoidossa Mikkelissä on nyt 22 koronapotilasta, määrä on vähentynyt noin kolmanneksella viikon takaisesta. 

Suosittelemme sinulle