Hyppää sisältöön

Turun Telakkarannan skeittiolosuhteet paranevat – paikalle tulee kaksi skeittielementtiä

Yhteistyöstä syntyneet kivipaadet saadaan käyttöön keväällä 2023. Turun kaupunki selvittää tulevan vuoden aikana myös laajemmin kaupungin skeittiolosuhteiden parantamista keskustassa.

Syksyinen jokiranta ja Wärtsilän punainen telakka.
Skeittareiden toiveisiin vastataan ensi keväänä, kun Telakkarantaan saadaan kaksi skeittaukseen sopivaa elementtiä. Kuva: Arttu Kuivanen / Yle
Arttu Kuivanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Telakkarannan skeittausolosuhteet paranevat, kun yhteistyöllä hankitut rullalautailuun sopivat kivipaadet otetaan käyttöön Telakkarannassa ensi keväänä. 

Paikka on jo skeittareiden suosiossa, mutta sieltä löytyvät elementit ovat harrastajien itse tekemiä. Nyt apuun on saatu paikalliset rotarit ja Turun kaupunki.

Yhteistyöprojektissa Turun kaupunki on osoittanut kivipaasille sopivat paikat, Turun alueen rotaryklubit ovat kustantaneet kivipenkit ja niiden kuljetukset, Turun rullalautailijat ovat antaneet asiantuntemuksensa suunnitteluun.

Turun kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtajan Sini Häkkisen mukaan Telakkarantaan tehtävän parannuksen lisäksi Turun kaupunki selvittää tulevan vuoden aikana laajemmin kaupungin skeittiolosuhteiden parantamista keskustassa.

– Olen tosi ilahtunut tästä yhteistyömallista. Tämä on erinomainen liikkellelähtö siitä, ettei kaupunki ole aina yksin se toimijataho, joka liikuntaolosuhteita kehittää. Järjestö- ja harrastajapuolelta on lähdetty edistämään tätä, Häkkinen kertoo.

Kivet sijoitetaan Telakkarantaan Aurajoen itärannalle osoitteeseen Kuningatar Margareetan laituri, vanhojen kiskojen väliin, lähelle jokisuun ensimmäistä satamanosturia.

Sini Häkkinen punaisessa takissa, Tommi Sundqvist keltaisessa huomioliivissä ja Marjo Malin musta takki yllään Wärtsilän punaisen nosturin edessä.
Liikuntalautakunnan pj. Sini Häkkinen, Rotareiden Tommi Sundqvist ja Turun tyttörullalautailijoiden Marjo Malin iloitsevat yhteistyöstä. Kuva: Arttu Kuivanen / Yle

Kaupunki toivottaa skeittarit tervetulleeksi myös torille

Skeittaus on ollut Turussa kuuma puheenaihe viime viikkoina. Skeittarit ovat löytäneet uuden kauppatorin, ja muun muassa sen esiintymislava on osoittautunut hyväksi harrastuspaikaksi.

Samalla keskusteluun ovat nousseet puutteet kaupungin virallisista skeittipuistoista. Kaupunki ylläpitää tällä hetkellä kuutta skeittipaikkaa, mutta harrastajat eivät ole niihin täysin tyytyväisiä.

– Harrastajat ovat tässä ihan oikeassa. Emme ole Turussa pystyneet tarjoamaan riittävän laajoja olosuhteita harrastajille. Toivon, että tämä on hyvä liikkellelähtö sille, että saamme laajennettua näitä olosuhteita, Häkkinen sanoo.

Mitä mieltä liikuntalautakunnan puheenjohtaja on torin skeittareiden ympärillä viime viikkoina julkisuudessa velloneesta keskustelusta?

– Tori on kaupunkitila, joka on avoin kaikille turkulaisille. Skeittarit ovat sinne myös tervetulleita. Skeittarit kuuluvat ehdottomasti kaupunkiin, ja siinä on laji, joka on hyvin tärkeä osa kaupunkikulttuuria, Häkkinen sanoo. 

Suosittelemme