Hyppää sisältöön

Hotel Kajanus palaa omistajanvaihdoksen myötä juurilleen – kuuntele: entinen nimi säilyy, mutta muutoksiakin on luvassa

Hotel Kajanus on jatkossa osa perheyritys Peerâ Hotels & Cottagesin hotelliketjua. Suunnitelmissa on ottaa hotellilla aiempaa suurempaa roolia Kajaanin ja Kainuun matkailun kehittämisessä.

Vesa Palokari, Hilla-Rina Palokari ja Ollis Leppänen hotelli Kajanuksen pihalla.
Hotel Kajanuksen ruorissa ovat jatkossa perheyritys Peerâ Hotels & Cottagesin hallituksen puheenjohtaja Vesa Palokari, toimitusjohtaja Hilla-Rina Palokari sekä hotellinjohtaja Ollis Leppänen. Kuva: Rami Moilanen / Yle
Tiia Korhonen,
Arto Loukasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa
Hotel Kajanus palaa omistajanvaihdoksen myötä juurilleen – uusi hotellinjohtaja: Kajanuksen yökerhosta on moni rakkautensa löytänyt
Perheyritys Peerâ Hotels & Cottagesin toimitusjohtaja Hilla-Rina Palokaria, hallituksen puheenjohtaja Vesa Palokaria ja hotellinjohtaja Ollis Leppästä haastattelee toimittaja Arto Loukasmäki.

Kajaanissa hotelliketju Scandic lopettaa toimintansa vuodenvaihteessa. Hotel Kajanuksen kiinteistö on myyty uusille omistajille, ja operaattorina aloittaa tuolloin perheyritys Peerâ Hotels & Cottages. 

Samalla kauppa tietää paluuta alkujuurille, sillä perheyhtiölle siirtyvä hotellikiinteistö on yhtiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Palokarin aikoinaan rakennuttama. Kajaanissa syntyneen Palokarin mukaan paluuseen on monta syytä.

– Kajanus oli ensimmäisiä suurempia hotellikohteitamme 1980–1990 -lukujen vaihteessa. Tunnen kohteen erittäin hyvin ja tiedän, että se on hyvin tehty ja toimiva. Tässä ympärillä on paljon muutakin toimintaa, joita voimme hyödyntää Kajaanin ja Kainuun alueen matkailun kehittämiseksi. 

Hotellin uutena johtajana aloittaa kajaanilainen Ollis Leppänen, joka on monelle paikkakuntalaiselle tuttu muun muassa höyrylaiva S/S Koudan kipparina. 

– Meidän suunnitelmana on, että otamme Kajanuksella aktiivista roolia Kajaanin ja koko alueen matkailumarkkinoinnissa. Lähdemme hakemaan niin kansainvälisiä matkailijoita kuin isompia tapahtumia Kajaaniin. 

Perheyhtiö omistaa tällä hetkellä Kajaanissa jo kartanohotelli Karolineburgin. Kaikkiaan kohteita on Suomessa nyt kuusi. Yhtiön toimitusjohtaja Hilla-Rina Palokari kuvailee ketjua kasvuhakuiseksi.

– Ensimmäiset isot askeleet ovat Kajanus ja käynnissä oleva Sodankylän laajennushanke. Katsotaan sitten, mitä mahdollisuuksia tulee vastaan.

Juttua muokattu 31.10.2022 klo 16.06: Korjattu Hilla-Rina Palokarin nimi.

Aiheesta voi keskustella tiistaihin 1. marraskuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme