Hyppää sisältöön

Mediat: Twitter pyytää osaa erottamistaan työntekijöistä palaamaan

Bloombergin mukaan monet työntekijät saivat tietää menettäneensä työpaikkansa, kun heidän pääsynsä yrityksen laajuisiin järjestelmiin keskeytettiin.

Elon Musk istuu tuolilla ja pitelee mikrofonia kädessään Norjassa 29. elokuuta 2022.
Twitterin johtaja Elon Musk selitti viime viikon irtisanomisia Twitterin tekemällä tappiolla. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Twitter pyytää osaa yhtiön erottamista työntekijöistä palaamaan takaisin laajojen irtisanomisten jälkeen, kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja Insider-uutissivusto.

Osa palaamaan pyydetyistä sai lähtöpassit erehdyksessä, kertovat lähteet Bloombergille. Toisten osalta johto on sittemmin tajunnut, että heidän työnsä ja kokemuksensa voisivat olla tarpeen yhtiön tuoreen omistajan miljardööri Elon Muskin suunnittelemien uusien ominaisuuksien kehittämisessä. 

Lähteet eivät halunneet kommentoida asiaa nimillään, ettei heitä tunnisteta.

Musk: Twitter menettää yli neljä miljoonaa euroa päivässä

Noin puolet Twitterin 7 500 työntekijästä menetti työpaikkansa viime viikolla. Bloombergin mukaan monet työntekijät saivat tietää menettäneensä työpaikkansa, kun heidän pääsynsä yrityksen laajuisiin järjestelmiin, kuten sähköpostiin ja Slackiin keskeytettiin. 

Musk selitti irtisanomisia Twitterin tekemällä tappiolla. 

– Valitettavasti ei ole valinnanvaraa, kun yritys menettää yli neljä miljoonaa dollaria päivässä, Musk kirjoitti tviitissään. 

Musk lisäsi, että kaikille lähtöpassit saaneille tarjottiin kolmen kuukauden eroraha, mikä on hänen mukaansa enemmän kuin laki vaatii. 

Musk maksoi Twitteristä 44 miljardia dollaria, huomattavasti enemmän kuin mitä enimmäkseen tappiota tuottaneen yhtiön arvo on. Kaupan seurauksena yhtiön velkataakka on paisunut noin 13 miljardilla dollarilla. Yhtiön arvioidaan joutuvan maksamaan korkoja noin miljardi dollaria vuodessa. 

Muun muassa sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruusteknologiayritys Spacex:ää luotsaavaa Musk yritti kiemurrella eroon sovitusta Twitter-kaupasta kesällä. Hän suostui kuitenkin syksyllä ostamaan yhtiön aiemmin sovitulla summalla sen jälkeen, kun Twitter pakotti oikeusteitse Muskin viemään kaupan maaliin. 

Aiheeseen liittyvää:

Analyysi: Olisitko valmis maksamaan Twitterin käytöstä?

Elon Musk erotti Twitterin koko hallituksen, on nyt yhtiön ainoa johtaja

Suosittelemme sinulle