Hyppää sisältöön

Turussa Kupittaan jalkapallostadionin nurmen vaihto on alkanut – tekonurmi mahdollistaa pelit ympäri vuoden

Uusi tekonurmi on käyttökunnossa Kupittaan stadionilla toukokuun puolivälissä.

Kupittaan stadionin nurmea vaihdetaan.
Kupittaan nurmityömaalla keskustelevat (vas) vastaava rakennuttaja Susanne Järvi, liikuntapaikkavastaava Jukka Virtanen ja toimitusjohtaja Ville Kivelä. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle
Lassi Lähteenmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaivinkoneet ovat ahkerassa käytössä Kupittaan jalkapallostadionilla. Vanha luonnonnurmi on poistettu ja sen alla olevaa puolen metrin paksuista hiekkamultamaata kuskataan pois alueelta. 

Kaivinkoneiden tekemistä kuopista pilkottavat vanhat lämmitysputket. Ne viedään kierrätykseen ja tilalle rakennetaan entistä tehokkaampi lämmitysjärjestelmä. 

Vanhassa lämmityssysteemissä paksu kerros maata piti lämmittää, uudessa järjestelmässä lämmitetään vain nurmen pinta. Lämmitysenergia saadaan viereisestä jäähallista hukkalämpönä.

Kupittaan stadionin on määrä olla valmis toukokuun puoilivälissä. Silloin kentän pinnalla on tekonurmi.

Kupittaan stadionin nurmiprojektin alihankkijana maamassoja siirtelee Maanrakennus Kivelä. Toimitusjohtaja Ville Kivelän mukaan työ vaatii tarkkuutta. 

– Pinnan pitää olla ehdottoman tasainen, sillä sitä ei enää pystytä oikaisemaan, kun uusi nurmi on asennettu päälle, Kivelä sanoo.

Nurmi jakaa mielipiteitä

Moni jalkapalloilija on ilmaissut huolensa Kupittaan remontista. Onko tekonurmi yhtä hyvä pelialusta, kuin norminurmi? 

Turun kaupungin liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen luottaa tekonurmeen, sillä melkein kaikilla Veikkausliigan joukkueilla on kotikentällä tekonurmi.

Tärkeintä urakassa on Virtasen mukaan se, että kentän käyttöä pystytään lisäämään. Ennen veikkailtiin huhtikuussa, päästäänkö jalkapallokautta aloittamaan märällä nurmella. 

Jatkossa tämä ongelma poistuu ja palloa pidetään liikkeessä ympäri vuoden.

Suosittelemme sinulle