Hyppää sisältöön

Tokmanni ostaa Jyskän Varastomyymälän Jyväskylästä – Puustisten perheen elämäntyö siirtyy uudelle omistajalle

Jyskän Varastomyymälän kauppias Timo Puustinen kertoo, että nyt oli oikea yrityksen myyntiin, vaikka myyntipäätös oli omistajauran suurin ja vaikein. Myymälä siirtyy Tokmannin haltuun 1. tammikuuta.

Timo Puustinen jatkaa isänsä Sakarin jälkeen Jyskän Varastomyymälän johdossa.
Jyskän Varastomyymälä on myyty kauppaketju Tokmannille. Kauppias Timo Puustinen (vas.) lähtee uusiin haasteisiin ja myymälän perustaja Sakari Puustinen pääsee eläkkeelle. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Marja Roiha

Kauppaketju Tokmanni on ostanut Jyskän Varastomyymälän liiketoiminnan Jyväskylästä. Myymälätoiminto siirtyy Tokmannin haltuun 1.1.2023. 

Tokmanni kertoo tiedotteessaan, että Varastomyymälän liikevaihto oli yhteensä 7,2 miljoonaa euroa alkuvuonna päättyneellä tilikaudella. 

Jyskän Varastomyymälä työllistää noin 20 työntekijää. Myymälän nykyiset työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Tokmannin palvelukseen.

Jyskän Varastomyymälä on 37 vuotta vanha perheyritys, jonka ovat perustaneet Sakari ja Marjatta Puustinen. Varastomyymälän omistavat Mari Niutanen, Sari Puustinen ja Timo Puustinen.

Yrityksessä on työskennellyt perheen kaikki kolme lasta Sari, Mari ja Timo jo yli 20 vuoden ajan. Yritys on järjestänyt henkilökunnan kanssa erilaisia tempauksia vuosien saatossa, muun muassa lastenpäivät, lukuisat kahvitarjoilut, makkaranpaistot, ja omat festivaalit.

Lisäksi Varastomyymälä on tukenut nuorten urheiluseuroja, paikallisia kouluja ja yhteisöjä. Yritys on vuodesta 2015 lähtien lähettänyt säännöllisesti apua Ukrainaan.

Kauppias Timo Puustinen kertoo, että päätös liiketoiminnan myymisestä on ollut Puustisen omistajauran suurin ja vaikein.

– Myyntipäätöstä ei ole tehty hetkessä, vaan asiaa on puntaroitu perheen kesken vuosia. Meidän puolelta oli oikea aika nyt, sillä vanhemmat voivat rauhassa keskittyä eläkepäivien viettoon. Kaikilla meillä on hyvä tilanne elämässä, että kukaan ei vastustanut yrityskauppaa. Tehtiin yhdessä päätös, että otamme härkää sarvista ja lähdemme kohti uusia haasteita, kertoo Timo Puustinen.

Timo Puustinen lähtee Kainuun Vuokattiin kehittämään ja rakentamaan kansainvälistä Kajawood-elokuvastudioyhtiötä yhtenä sen pääomistajista.

Mitä ajatuksia uutinen herättää? Voit keskustella aiheesta 12.11. klo 23.00 saakka.

Suosittelemme sinulle