Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin Twitter-tili on palautettu – Musk: "Kansa on puhunut"

Twitterin ylläpitö sulki Trumpin tilin sen jälkeen, kun tämän kannattajat yrittivät vallata Capitol-rakennuksen Washingtonissa loppiaisena 2021.

Donald Trumpin Twitter-tili etualalla, taustalla useita Twitterin logoja.
Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin Twitter-tili suljettiin tammikuussa 2021, sillä Twitter pelkäsi Trumpin käyttävän tiliään väkivaltaan yllyttämiseen. Kuva: AOP
Kai Jääskeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin käyttäjätili on palautettu viestipalvelu Twitterissä, kertoo Twitterin nykyinen omistaja, miljardööri Elon Musk.

Musk kertoi lauantaina, että Trump on tervetullut takaisin Twitterin käyttäjäksi järjestettyään ensin Twitterissä mielipidekyselyn Trumpin tilin palauttamisesta.

Trumpin tili ilmestyi takaisin viestipalveluun pian Muskin ilmoituksen jälkeen. Trump tosin sanoi haastattelussa kyselyn ollessa vielä kesken, että hän pysyttelee omalla Truth Social -alustallaan eikä näe syytä palata Twitteriin.

Uutistoimisto AFP kertoo, että noin 15 miljoonaa Twitter-käyttäjää äänesti Trumpin tilin palauttamisen puolesta. AFP:n mukaan tilin palauttamisen puolesta äänestäneillä oli niukka enemmistö.

– Kansa on puhunut. Trump saa käyttäjätilinsä takaisin, Musk sanoo tviitissään.

Musk sanoo päivityksessään myös, että kansan ääni on Jumalan ääni.

Trumpin tili suljettiin loppiaisen 2021 tapahtumien jälkeen

Twitterin ylläpitö sulki tilin sen jälkeen, kun Trumpin kannattajat yrittivät vallata Capitol-rakennuksen Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washingtonissa loppiaisena 2021.

Trumpia syytettiin väkivallan lietsomisesta ennen loppiaisen tapahtumia. Twitter perusteli tilin hyllyttämistä sillä, että Trumpin pelättiin käyttävän tiliään väkivaltaan yllyttämiseen jatkossakin.

Trumpilla oli Twitterissä ennen porttikieltoa arviolta yli 80 miljoonaa seuraajaa. Twitterin lisäksi Trump on saanut joko väliaikaisen tai pysyvän portikiellon muun muassa Facebookiin, Instagramiin, Youtubeen ja Snapchatiin.

Suosittelemme