Tämän vuoden itsenäisyyspäivän vastaanoton tarjoilussa ja koristeluissa korostuvat jälleen kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys, kertoo tasavallan presidentin kanslia.
Kanslian mukaan tarjoiluista löytyy kotimaisia luomutuotteita, kalaa ja riistaa. Makeissa tuotteissa käytetään esimerkiksi Kultarannan vadelmia, pensasmustikoita ja muita kotimaisia marjoja.
Koristeluissa hyödynnetään tänä vuonna luonnonmateriaalia, kukkien ja kasvien siemenkotia sekä leikkokukkia.
Tänäkin vuonna keittiössä työskentelee alan opiskelijoita: Turun ammatti-instituutin kokkiopiskelijoita ja tarjoiluissa avustaa opiskelijoita Perhon Liiketalousopistolta.
Itsenäisyyspäivän vastaanoton koko tarjoilu
Suolaiset tuotteet:
- Savukirjolohivoileipäkakkua
- Peuravoileipäkakkua
- Tomaatti-yrttivoileipäkakkua
- Fenkoli-lahnatarteletteja
- Punajuuri-vuohenjuustotarteletteja
- Palvilammastarteletteja
- Savumuikkupasteijoita
- Suppilovahveropasteijoita
- Kurpitsa-inkivääripiirakkaa
- Tattipiirakkaa
- Kotimaisia juustoja ja siemennäkkileipää
Makeat tuotteet:
- Ellen Svinhufvud -kakkua
- Kultarannan kuningatarkakkua
- Mustaherukka-bebeleivoksia
- Puolukkatarteletteja
- Karpalo- ja mustikkamacaronseja
- Lusikkaleipiä ja ruispiparkakkuja
- Marjamarmeladeja ja suklaakonvehteja
Lue myös: