Hyppää sisältöön

Prinssi Harryn ja Meghanin tuottamalle uudelle kohudokumentille brittimedialta täystyrmäys: "En kestä enää tätä itsekeskeistä hölynpölyä"

Britannian lehdistö keskittyi perjantaina tykittämään täyslaidallisen Netflixissä juuri julkaistun Harry ja Meghan -dokumentin kirvoittamana. Britannian kuninkaallinen hovi sen sijaan on ollut hipihiljaa.

Prinssi Harry ja Meghan ovat uuden dokumenttisarjan vuoksi jälleen napit vastakkain median kanssa. Kuva: AOP
Risto Mattila

Prinssi Harryn ja hänen puolisonsa, Meghanin sekä Britannian lehdistön uusimman kohun keskiössä ovat molemminpuoliset syytökset. 

Lehdistö syyttää paria valehtelusta ja edesmenneen kuningatar Elisabetin perinnön lokaamisesta, jopa tuhosta. 

Prinssi Harry syyttää mediaa riistosta ja lahjonnasta. Hän myös on pitänyt avoimesti lehdistöä syyllisenä äitinsä, prinsessa Dianankuolemaan. Hänen puolisonsa Meghan väittää, että mitä tahansa hän yrittikin, silti media on yrittänyt löytää tapoja tuhota hänet.

Kuningatar Elisabet II haudattiin syyskuussa. Nyt brittilehdistö syyttää prinssi Harryä kuningattaren perinnön tuhoamisesta. Kuva: AOP

Pariskunnasta kertovan dokumenttisarjan kolme ensimmäistä osaa julkaistiin Netflixissä eilen. Se sisältää mm. pariskunnasta ja heidän ystävistään tehtyjä haastatteluja, yksityisiä valokuvia ja videopäiväkirjan, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Dokumentissa käsitellään muun muassa parin ensi tapaamista sekä ongelmallista suhdetta lehdistöön.

– Tehtäväni on pitää perheeni turvassa. Mutta, koska olen syntynyt tähän tehtävään ja vihan määrä erityisesti viimeisen kolmen vuoden aikana vaimoani ja lastani kohtaan saavat minut todella huolestuneeksi perheeni turvallisuudesta, Harry sanoo dokumentissa BBC:n mukaan. 

"Fantasioita ja valheita"

"Häijy Harry" otsikoi iltapäivälehti The Sun (siirryt toiseen palveluun) aiheesta kertovan artikkelinsa perjantaina.

Oikeistosiipeä edustava The Daily Mail sekä keskustaoikeistolainen Daily Telegraph syyttävät pariskuntaa kuningattaren perinnön tuhoamisesta. The Times irvaili puheenaihetta kutsuen sitä Sussexin saippuaoopperaksi.

The Daily Mail (siirryt toiseen palveluun) revitteli aiheesta peräti neljä sivua tekstiä, jossa lehti kuvasi parin ulostuloa fantasioiksi ja valheiksi. Lehden kommentaattori pyysi Netflix lopettamaan ohjelmasarjan esittämisen, koska hän ei enää kestä "tätä itsekeskeistä hölynpölyä."

Keskusta-vasemmistolainen Daily Mirror, joka on ollut vähemmän kriittinen pariskuntaa kohtaan, uutisoi tapauksesta etusivullaan samaan tyyliin otsikolla "Lopettakaa tämä kuninkaallinen sirkus."

"Vain pari kuukautta kuningattarein kuolemasta ja prinssi Harry vikisee kohtelustaan jälleen", lehti kirjoittaa. "Samaan aikaan tavalliset britannialaiset joutuvat valitsemaan kahden väliltä: syödä vai pitää koti lämpöisenä." 

Konservatiivien parlamenttiedustaja Bob Seely kertoi jo aikeistaan kannattaa lakiesitystä, joka ottaisi pariskunnalta pois heidän kuninkaalliset arvonimensä, Sussexin herttua ja herttuatar. 

Seelyn mukaan prinssi Harry on tehnyt valittamisellaan rahaa ja hyökännyt yhtä Britannian tärkeintä instituutiota vastaan.

Brittipoliitikko on uhannut viedä eteenpäin lakiesityksen, joka ottaisi Harryltä ja Meghanilta pois heidän kuninkaalliset tittelinsä. Kuva: AOP

Lisää kuninkaallisia paljastuksia luvataan olevan tulossa. Buckinghamin palatsi ei ole kommentoinut esillä olleita asioita lainkaan.

Harry ja Meghan ovat itse sarjan tuottajia. Ohjelman tai elokuvan tuottaja on yleensä paitsi vastuussa sisällöstä voi esihenkilöasemansa vuoksi myös vaikuttaa siihen suhteellisen paljon tai päättää siitä kokonaisuudessaan.

He luopuivat kuninkaallisista tehtävistään vuonna 2020 ja muuttivat Kaliforniaan, Yhdysvaltoihin.

Lue lisää:

Brittimediassa kuhisee: odotettu Harrysta ja Meghanista kertova dokumenttielokuvien sarja viimein julki

Suosittelemme sinulle