Hyppää sisältöön

Varas vei Picasson teoksen Kreikan kansallisgalleriasta

Kreikan kansallisgalleriaan tunkeutunut varas on saanut saaliikseen Pablo Picasson, Piet Mondrianin ja Guglielmo Caccian teokset. Viranomaisten mukaan varas tai varkaat vaimensivat museon hälytysjärjestelmän ja tunkeutuivat sisään rakennuksen parvekkeen kautta. Museon vartija kertoo ehtineensä nähdä vain pakenevan varkaan hämärän hahmon.

Anniina Wallius

Picasson varastettu öljymaalaus on naisen muotokuva vuodelta 1939. Picasso lahjoitti työn Kreikan valtiolle vuonna 1949 kiitoksena taistelusta natsi-Saksaa vastaan.

Hollantilaisen Mondrianin vuonna 1905 maalaama teos esittää myllyä, ja italailaisen Guglielmo Caccian eli Moncalvon piirros 1500-luvulta on muotokuva St Diego de Alcalasta. Toinen Mondrianin maalaus putosi pakenevalta varkaalta, museon verkkosivulla kerrotaan.

Kreikan kansallisgalleriassa on runsaasti vanhaa ja uutta kreikkalaista taidetta sekä pieni kokoelma renessanssin mestareita ja muun muassa El Grecon maalauksia. Näytteillä oli juuri ollut myös saksalaisia ja hollantilaisia töitä, muun muassa Albrecht Dürerin ja Rembrandt van Rijnin grafiikkaa ja etsauksia.

Suosittelemme sinulle