Hyppää sisältöön

FBI: Wu-Tang Clan oli rikollisjärjestö

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n raportin mukaan rap-kollektiivi Wu-Tang Clan oli käytännössä rikollisjärjestö, joka osallistui huumediileihin ja henkirikoksiin. Asia paljastui FBI:n julkaistua tietonsa ryhmään kuuluneesta Ol' Dirty Bastardista, jonka omakin rikosrekisteri oli kattava.

Wu-Tang Clan -rapyhtye Montreaux:n jazz-festivaaleilla vuonna 2007. Kuva: EPA / LAURENT GILLIERON

FBI:n mukaan Wu-Tang Clan oli käytännössä rikollisjärjestö, joka oli osallisena huumediileihin ja tappoihin. Viranomaisten mukaan Wu-Tangissa rikollisia palkittiinkin lojaalisuudesta levytyssopimuksilla.

Raportti paljastaa myös, että vuonna 2000 ryhmä oli erikoistarkkailussa, ja heillä oli perässään NYPD:n väkivaltarikoksiin ja jengeihin erikoistunut yksikkö, Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjänvirasto, Staten Islandin poliisietsivät, sekä Richmondin piirisyyttäjä.

Vuosituhannen vaihteen aikoihin suurta suosiota nauttinut Wu-Tang Clan on yhä yhdessä ja monet sen jäsenet ovat omillaan tunnettuja muusikoita ja elokuvatähtiä.

Rolling Stone -lehti on kutsunut Wu-Tang Clania kaikkien aikojen parhaaksi rap-ryhmäksi ja arvostettu brittiläinen musiikkilehti NME julisti poppoon vuonna 2004 vuosikymmenen vaikutusvaltaisimmaksi bändiksi.

Raportti tuli julkisuuteen, kun yhdysvaltalainen bloggari Rich Jones oli pyytänyt viranomaistietoja ryhmään kuuluneesta Ol' Dirty Bastardista Yhdysvaltain viranomaistietojen julkisuutta koskeva lainsäädännön nojalla.

93-sivuinen raportti kertoo vuonna 2004 kuolleen Ol' Dirty Bastardin (oikealta nimeltään Russell Tyreese Jones) olleen läheinen pahamaineisen Bloods-katujengin kanssa, että tähti oli osallisena poliisin murhayritykseen ja sekaantunut vähintään kahteen murhaan. Hän oli ollut pidätettynä peräti 15 kertaa.

Suosittelemme sinulle