Punajuurikeitto
0,7 kg punajuuria
0,1 kg palsternakkaa
0,1 kg selleriä
1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
50 g voita
1,5 dl valkoviiniä
2 oksaa timjamia
1 l kanalientä
kermaa
mustapippuria, suolaa
Kuori ja pilko juurekset kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja pyörittele juureksia siinä hetki. Lisää timjami, mustapippuri ja hiven suolaa. Kuullota hetki ja lisää valkoviini ja kanaliemi. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi ja paseeraa siivilän läpi. Lisää kerma ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää.
Gratinoitua vuohenjuustoa
vuohenjuustoa
viipale paahtoleipää
oliiviöljyä
valkosipulia
Kanttaa leivistä reunat pois ja jos viipaleet ovat isoja, puolita ne. Pirskottele jokaisen pinnalle oliiviöljyä ja hiero halkaistulla valkosipulin kynnellä. Murenna päälle vuohenjuustoa ja gratinoi kuumassa uunissa tai salamanterissa. Tarjoile keiton kera.