Hyppää sisältöön

Kermaista punajuurikeittoa ja gratinoitua vuohenjuustoa

Juha Turtiainen valmistaa kermaista punajuurikeittoa gratinoidun vuohenjuuston kera. Pehmeä keitto viimeistellään kermalla. Leikkuulauta kannattaa suojata vaikka leivinpaperilla ennen punajuuren käsittelyä.

Punajuurikeittoa ja gratinoitua vuohenjuustoa
Punajuurikeittoa ja gratinoitua vuohenjuustoa Kuva: Procam / YLE
Riikka Tujula

Punajuurikeitto

0,7 kg punajuuria

0,1 kg palsternakkaa

0,1 kg selleriä

1 sipuli

1 kynsi valkosipulia

50 g voita

1,5 dl valkoviiniä

2 oksaa timjamia

1 l kanalientä

kermaa

mustapippuria, suolaa

Kuori ja pilko juurekset kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja pyörittele juureksia siinä hetki. Lisää timjami, mustapippuri ja hiven suolaa. Kuullota hetki ja lisää valkoviini ja kanaliemi. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi ja paseeraa siivilän läpi. Lisää kerma ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää.

Gratinoitua vuohenjuustoa

vuohenjuustoa

viipale paahtoleipää

oliiviöljyä

valkosipulia

Kanttaa leivistä reunat pois ja jos viipaleet ovat isoja, puolita ne. Pirskottele jokaisen pinnalle oliiviöljyä ja hiero halkaistulla valkosipulin kynnellä. Murenna päälle vuohenjuustoa ja gratinoi kuumassa uunissa tai salamanterissa. Tarjoile keiton kera.

Suosittelemme sinulle