Hyppää sisältöön

Donald Trump astui näyttämölle Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa

Miljardööriksi itsensä arvioiva Donald Trump on ilmoittanut tukevansa republikaanien Mitt Romneya Yhdysvaltain presidentiksi. Trump on noussut maailmankuuluksi liikemieheksi kiinteistöbisneksillään ja isännöimällään tosi-tv-ohjelmalla.

Donald Trump kättelee republikaanien presidenttiehdokasta Mitt Romneyta Las Vegasissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.
Donald Trump kätteli republikaanien presidenttiehdokasta Mitt Romneyta Las Vegasissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa 2. helmikuuta. Vasemmalla Romneyn vaimo Ann. Kuva: Michael Nelson / EPA
Markus Myllyoja

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaaksi mielivä Mitt Romney saa tukea varsin tunnetulta taholta. Kiinteistömogulina ja tosi-tv-tähtenä tunnetuksi tullut Donald Trump asettui torstaina Romneyn tueksi.

Trump ilmoitti tuestaan hänelle ominaiseen näyttävään tapaan omistamassaan hotellissa Las Vegasissa, mutta tuen varsinaista poliittista merkitystä on mediahuomiosta huolimatta vaikea arvioida.

Julkisesti aiemmin Romneya suominut Trump väläytti viime vuonna mahdollisuutta, että hän asettuisi itse ehdolle presidentiksi.

Upporikkaan kiinteistöpohatan tuki kuitenkin vahvistanee kuvaa Romneysta varakkaiden ehdokkaana. Romneya on useaan otteeseen kampanjan aikana kritisoitu varoillaan leveilemisestä.

Viimeksi kohua herätti Romneyn CNN-televisiokanavalle antama lausunto, jossa hän sanoi, ettei ole "huolissaan kaikkein köyhimmistä, heillä on turvaverkko".

Suosittelemme sinulle