Hyppää sisältöön

Finnair-pomon asuntokauppa Ilmarisen hallitukseen

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen ja työeläkeyhtiö Ilmarisen kohua herättänyt asuntokauppa viedään Ilmarisen hallituksen käsittelyyn. Asia käy ilmi YLE Uutisten haltuunsa saamasta Ilmarisen Finanssivalvonnalle lähettämästä selvityksestä. Ilmarisen hallitus aikoo käsitellä asuntokauppaa ja siihen liittyvää menettelyä helmikuun lopussa.

Mika Vehviläinen
Mika Vehviläinen Kuva: Yle
Annette Blencowe

Kauppa viedään myös Ilmarisen hallituksen tarkastusvaliokunnan käsittelyyn 27. helmikuuta. Ilmarisen hallituksen käsittelyyn kauppa menee tätä seuraavana päivänä.

Ilmarisen hallituksen jäsen, STTK:n pääsihteeri Leila Kostiainen sanoo, että 28. helmikuuta on hallituksen normaali kokouspäivä. Kyseessä ei siis ole ylimääräinen kokoontuminen. Kokouksen asialistaa ei ole vielä lähetetty jäsenille. Ilmarisen hallituksen puheenjohtaja, UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen ei kommentoi asiaa.

Ilmarisen hallitus ei voi enää puuttua asuntokauppaan, mutta hallitus saa mahdollisuuden keskustella asiasta ja voi esimerkiksi tehdä päätöksiä vastaavien kauppojen pelisäännöistä tulevaisuudessa.

Ilmarisen oma-aloitteisesti Finanssivalvonnalle lähettämässä selvityksessä sanotaan myös, että yhtiön toimitusjohtaja Harri Sailas ei ole missään vaiheessa osallistunut kiinteistökaupan valmisteluun eikä päätöksentekoon. Ilmarisesta on korostettu toistuvasti, että kauppa on tehty noudattaen kaikkia säännöksiä ja yhtiön sijoituspolitiikkaa.

Ilmarisen Finanssivalvonnalle toimittaman selvityksen liitteenä on kauppakirja, kiinteistöosakeyhtiön tasekirja, arviokirja, kiinteistösijoitusesittely ja vuokrasopimus. Liitteet on kuitenkin luokiteltu salaisiksi. Finanssivalvonta ei anna julkisuuteen yksittäisiä yhtiöitä koskevia tietoja.

Vehviläisen ja Ilmarisen asuntokaupasta nousi kohu, kun kävi ilmi, että Ilmarinen on ostanut Vehviläiseltä arvoasunnon, jonka Finnairin taas vuokrasi Vehviläisen työsuhdeasunnoksi. Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas on Finnairin hallituksen puheenjohtaja. Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on puolestaan Ilmarisen hallintoneuvoston jäsen.

Suosittelemme sinulle