Hyppää sisältöön

Eläköityvä Eeva avautuu ikääntymisestä

Kemin kaupunginteatterin uutuusnäytelmä Entäs nyt, Eeva? tuo näyttelijän ja muusikon ravintolaan ja vetää katsojat osaksi esitystä. Näyttelijä Satu Talan esittämä Eeva avautuu hilpeässä esityksessä ikääntymisestä, menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta.

Näyttelijä Satu Tala ja muusikko Pekka Hulkkonen rooleissa
Entäs nyt Eeva? -näytelmässä esiintyvät näyttelijä Satu Tala ja muusikko Pekka Hulkkonen. Esitys pidetään Teatteriravintolassa, jossa yleisö saa syödä ja juoda näytelmän aikana. Kuva: YLE / Laura Holappa

Floristi Eeva on juuri päässyt eläkkeelle - paitsi että Eevasta tuntuu, että hänet on sysätty eläkkeelle. Eevalle ikääntyminen ja eläköityminen on hämmentävää, ja siinäpä onkin aihetta pohtia mennyttä, tätä päivää ja tulevaa.

Näyttelijä Satu Tala kertoo, että näytelmä kertoo ajankohtaisesta ilmiöstä; siitä, kuinka toisaalta halutaan nostaa eläkeikää ja toisaalta ihmisiä työnnetään puoliväkisin eläkeputkeen hieman liian aikaisin.

- Me elämme aika jännää aikaa tällä hetkellä. Toisaalta suunnitellaan jotain ihan muuta kuin mihin ihmiset todellisuudessa laitetaan. Ja tätä Eeva kelaa, että hänet on heitetty eläkkeelle, Tala kuvailee.

Näytelmä on Eeva Litmasen alunperin itselleen kirjoittama näytelmä, jonka Satu Tala on sovittanut itselleen ja Kemiin sopivaksi.

Entäs nyt Eeva? -näytelmässä on vain yksi näyttelijä, mutta esitykseen olennaisesti kuuluvat myös ravintolamuusikko Pekka Hulkkonen, Teatteriravintolan baarimikko sekä yleisö itse. Ensi-ilta on lauantaina 7.1. klo 17 ja kevään mittaan esityksiä on 13. Näytelmän voi myös tilata muualle esimerkiksi ravintolaan tai juhlatilaisuuksiin.

Suosittelemme sinulle