Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Varasto-elokuva vetää katsojia

Arto Salmisen Varasto-romaaniin perustuvan elokuvan on muutamassa päivässä nähnyt lähes 40 000 katsojaa. Kantahämäläisvaikutteinen elokuva on yllätysmenestys. Se voi kerätä tuotantoyhtiön arvion mukaan reippaasti yli 100 000 katsojaa.

Kuva elokuvasta Varasto.
Varasto-elokuvassa näyttelevät muunmuassa Aku Hirviniemi (vas.) ja Kari-Pekka Toivonen. Elokuva näyttää löytäneen yleisönsä nopeasti. Kuva: Jani Häkli
Avaa Yle-sovelluksessa

Taru Mäkelän ohjaama duunarikomedia Varastosta on tulossa hieman yllättäen kotimainen menestyselokuva.

Sen on muutamassa päivässä ennakkoesitykset mukaanlukien, nähnyt jo lähes 40 000 katsojaa. Elokuvaa levittävästä Nordisk Filmistä uskotaan, että tahti ennakoi filmin kipuavan reilusti yli 100 000 katsojan rajapyykin ja ylittävän sille asetetut tavoitteet.

-Varasto näyttäisi olevan koko kansan leffa, miesten ja naisten, eri ikäisten suomalaisten. Sellaiseen ei voi päätyä laskelmoimalla. Kannatti seurata sydämen ääntä, sanoo ohjaaja Taru Mäkelä tiedotteessa.

Varasto on karhean kipeä komedia sisustustavaraliikkeen varastossa työskentelevistä ihmisistä.

Elokuvassa on vahva kantahämäläinen panos. Elokuva perustuu edesmenneen hausjärveläiskirjalija Arto Salmisen romaaniiin, yksi päänäyttelijöistä on riihimäkeläinen Aku Hirviniemi ja kuvaukset on tehty Riihimäellä pääkonttoriaan pitävässä RTV-Yhtymässä. Myös elokuvan beatboxaaja on hämeenlinnalainen Ilmari Kantola.

Vuonna 2005 sairaskohtaukseen kuollut kirjailija Arto Salminen kirjoitti Varasto-romaanin vuonna 1998. Hän kuvasi mustan huumorin sävyttämissä teoksissaan usein syrjäytyneiden ja huono-osaisten elämää.

Muita Varastonpääosanäyttelijöitä ovat Kari-Pekka Toivonen ja Minttu Mustakallio. Sivurolleihinkin on värvätty isoja näyttelijänimiä kuten Esko Salminen, Juha Muje, Hannele Lauri ja Vesa-Matti Loiri.

Elokuvan on tuottanut Markku Tuurna Kinosto Oy:lle ja käsikirjoittanut Veli-Pekka Hänninen.

Suosittelemme sinulle