Juures-snacks ( 8 hengelle)
4 naurista
2 lanttua
4 isoa porkkanaa
3 rkl rypsiöljyä
hiven suolaa
noin 2 rkl yrttisekoitusta
5 rkl pellavan- tai seesaminsiemeniä
noin 3 dl juustoraastetta
Kuori juurekset ja leikkaa ne n. 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle.
Voitele juuresviipaleiden pinta kevyesti öljyllä. Ripottele päälle hiven suolaa ja yrttisekoitusta sekä pellavan- tai seesaminsiemeniä.
Kypsennä viipaleita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele päälle juustoraastetta ja jatka kypsennystä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
Voit osasta juures-snackseista jättää juustoraasteen pois. Näin saat kevyemmän vaihtoehdon.
Yrttidippi
200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
2 rkl tuoretta basilikaa
2 rkl tuoretta timjamia
2 rkl tuoretta persiljaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua mieluimmin muutama tunti.
Voit tehdä kevyemmän täytteen kermaviiliin. Tuoreiden yrttien sijasta voit käyttää myös kuivattuja yrttejä.