Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Helsinki osti Ylläs-hallin

Helsingin kaupunki on ostanut Ylläs-hallin kolmella miljoonalla eurolla. Helsingin Kivikossa sijaitseva, konkurssiin mennyt hiihtoputki huutokaupattiin torstaina iltapäivällä Helsingin ulosottovirastossa.

Hiihtäjä hiihtohallin ladulla
Kuva: YLE Helsinki / Ari Tuhkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunki oli varautunut maksamaan hallista jopa kaksinkertaisen hinnan, mutta muita tarjoajia ei huutokaupassa ollut. Kolme miljoonaa oli vähimmäishinta, jolla kihlakunnanvouti ja konkurssipesä suostuivat hallin myymään.

Paikalla oli YLE Helsingin tietojen mukaan neljä ostajaehdokasta, mutta jostain syystä vain Helsingin kaupunki teki tarjouksen.

Kauppaan ei sisälly nykyisten vuokralaisten sopimusten säilyttämistä. Kaupunki toivoo, että vuokralaiset säilyvät, mutta neuvottelee vuokrasopimukset itse uudelleen. Ylläs-hallissa toimivat vuokralaiset ovat pyytäneet vuokraoikeutensa säilyttämistä. Hallissa toimivat tällä hetkellä kuntosali, HopLop ja talvisafareita järjestävä yritys.

Kaupungin ensisijainen tavoite on säilyttää hiihtotoiminta hallissa. Halliin joudutaan kuitenkin liikuntajohtaja Anssi Rauramon mukaan tekemään korjauksia ainakin ilmastointiin ja lämmön takaisinottoon, jotta hiihtäminen onnistuu. Rauramon mukaan jossain vaiheessa halliin voitaisiin voitaisiin rakentaa myös jääkiekkokaukalo tai kaksi.

Rauramo arvioi, että linsessisotkut, jotka keskeyttivät hiihtotoiminnan, saadaan ratkaistua. Hiihtämään halliin päästäneen kuitenkin vasta ensi syksyn aikana.

Hallin osto kustantaa kaupungille kaikkiaan arviolta seistemän miljoonaa euroa, sisältäen luottotappiot ja korjaukset, joita halliin täytyy tehdä.

Vuonna 2009 avattu hiihtohalli meni konkurssiin viime vuoden maaliskuussa.

Suosittelemme