Hyppää sisältöön

Kirjallisuusopiskelijoiden palkinto Jermu Koskiselle

Turkulainen Jermu Koskinen on saanut vuoden 2011 Tiiliskivi-palkinnon esikoisrunokokoelmallaan Niin kauas kuin vyötä riittää. Tiiliskiven myöntää Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry. Palkinto annetaan vuosittain ansiokkaalle, mutta valtamediassa vähemmälle huomiolle jääneelle teokselle.

Palkintoraadin mukaan Koskisen teos on tyylikäs kokoelma älykästä runoutta, joka ei sorru muka-intellektuelliin koukeroisuuteen.

- Teoksessa elämän ja kuoleman välinen absurdius luo runoihin kiinnostavalla tavalla nyrjähtäneen näkökulman, todetaan palkintoperusteissa.

Koskisen lisäksi palkintoehdokkaina olivat Janica Brander novellikokoelmallaan Lihakuu, Riikka Palander runokokoelmallaan Sininen punainen, Juha Siro romaanillaan Linnun muotokuva, Tero Tähtinen esseekokoelmallaan Katmandun unet ja Marja-Leena Virtanen romaanillaan Kirjeitä kiven alle.

Tiiliskivi-palkinto on Finlaysonin seinästä peräisin oleva tiili, joka on jaettu kiertopalkintona vuodesta 2001. Vuoden 2010 palkinnon sai Teemu Mannisen runokokoelma Futurama.

Suosittelemme sinulle