Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Vaivat heijastavat menneisyyttä

Polvikipu voi olla merkki epävarmuudesta tai menneen elämän traumoista, näin uskoo luontaishoitaja Matti Porkka. Oman elämän hallintaan auttaa, kun tietää kuka on ja mihin on menossa. Voima parantumiseen löytyy usein ihmisestä itsestään.

Mies rannalla auringonlaskussa.
Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Entisistä elämästä tai tämän elämän menneistä asioista voi jäädä tähän päivään asioita, jotka vaikuttavat esimerkiksi onnettomuusalttiuteen tai luovat myönteisiä tai kielteisiä olotiloja. Näin uskoo auttaja, luontaishoitaja Matti Porkka.

- Entiset elämät ovat tulleet käytännön kautta esille, kun on lähdetty miettimään ihmisten ongelmia. Kun lähdetään penkomaan, niin huomataan joskus, että eihän se ongelma ole tämän elämän energioissa ollenkaan.

Porkka ei itse täysin pysty selittämään, miten näkee asioita entisistä elämistä. Hän luottaa vaikutelmaan ja kyselytaktiikkaan. Porkan mielestä ihminen voi tietämättään saada mielikuvia entisestä elämästään. Näin joku tilanne tai paikka voi tuntua tutulta, vaikka siellä ei koskaan olisi ollutkaan. Tällöin Porkka kannustaa olemaan lapsenomaisen utelias.

- Kyselytekniikka on hirveän hyvä keino selvittää näitä asioita.

Kansanparantajan työssään Matti Porkka on huomannut, että menneet saattavat heijastua nykypäivään erilaisina vaivoina. Esimerkiksi niskakivun takana voikin olla vanha trauma. Myös henkimaailma ja asuinympäristö voi vaikuttaa yhtälailla vaivojen syntyyn. Hänen mukaansa osa ihmisistä suhtautuu asiaan kovin pelokkaasti, osa lähinnä uteliaasti.

- Henki on aina kehoa vahvempi. Kehossa eri osat varastoivat tiettyjä tunteita. Esimerkiksi pelot varastoituvat munuaisiin, polviin ja ranteisiin, Matti Porkka väittää.

Porkan logiikan mukaan polvikipu voikin kertoa epävarmuudesta tai pelosta. Jos taas kädet kipeytyvät.

Parantava voima löytyy sisältä

Porkan hoitometodeihin kuuluvat muun muassa vyöhyketerapia, numerologia ja varjojen vapauttaminen. Myös liikunta voi olla hoitomuoto, jolla vapaudutaan vanhoista taakoista. Keinot ovat henkilökohtaisia, eikä apua tarvitse hakea ulkopuolisilta.

- Mä opetan ihmisiä, että oman voiman löytämällä me pystymme pitämään huolta omista energioistamme. Meillä kaikilla on oma voima siihen, Matti Porkka kuvailee.

Porkan mukaan kerran löydetyt asiat auttavat ihmistä jatkossakin.

- Kun tiedän, kuka olen ja mihin olen menossa, ei tule varjoja ja elämänhallinta on kunnossa.

Suosittelemme sinulle