Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Sauna-Timo haaveilee töihin paluusta

Tauoton rasvaaminen ja ahdistava painepaita ovat saaneet jäädä. Hyvin toipunut Timo Kaukonen pohtii jo töihin paluuta.

Timo Kaukonen on toipunut hyvin.
Timo Kaukonen on saanut lihaa luiden ympärillä. Mies olisi valmis jo palaamaan työelämään. Kuva: YLE/ Vihtori Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Löylynheiton MM-kisoissa Heinolassa sattuneesta vakavasta saunaonnettomuudesta on kulunut reilut puolitoista vuotta.

Onnettomuuden jälkeinen aika on Timo Kaukosen sanojen mukaan mennyt epämukavissa painevaatteissa, lääkäreiden luona ravatessa ja hitaaseen toipumiseen keskittyen.

Saunamiehen toipuminen lähes entiselleen tuntui onnettomuuden jälkeisinä aikoina lääkäreiden mukaan mahdottomalta tehtävältä. Toisin kuitenkin kävi.

- Itseni kanssa sovin, että toivun kahdessa vuodessa. Nyt on mennyt puolitoista vuotta ja voin olla jo tyytyväinen omaan olooni. Eniten iloitsen siitä, että pääsin eroon siitä kamalasta painepaidasta, joka kiristi ja ahdisti yli vuoden, Kaukonen iloitsee.

- Jalat ovat vielä tönköt ja keuhkot eivät toimi entiseen malliin. Lenkillä pystyn käymään, vaikka ylämäet ottavatkin vielä koville, hän lisää.

Ensimmäinen toipumisvuosi otti Timon mukaan eniten voimille, koska liikkuminen sattui ja mies oli pakotettu lepoasentoon.

- Nyt ei käy enää aika pitkäksi. Olen käynyt hiihtämässäkin paljon, vaikka perinteinen hiihto näyttääkin hassulta suorin jaloin hiihdettynä, Timo naureskelee.

Töihin paluu

Kaukonen on elämänsä ajan työskennellyt fyysisissä ammateissa eri tehtaissa. Voimaa ja ponnisteluja vaativat ammatit eivät enää luonnistu, mutta johonkin työhön hyvin toipunut mies haluaisi tarttua.

- Kevään aikana lääkäreiden kanssa aion jutella tarkemmin mitä töitä voin vielä tehdä. Jalat eivät kestä mitään tärskyjä, joten tehdashommat saavat jäädä. Mitään papereiden pyörittämistä en kuitenkaan voi kuvitella tekeväni.

- Suurin haave olisi, että pystyisin tekemään töitä saunojen parissa. Se on vaan Suomessa melko mahdotonta, hän kertoo.

Suosittelemme