Hyppää sisältöön

Oulun maine kansainvälisenä kaupunkina kolhiintui

Kaupunginjohtajan mukaan Oulun maine kansainvälisenä kaupunkina sai takapakkia. Kaupunginjohtaja kysyykin onko kaikki kohdallaan kun väkivallantekoja tapahtuu.

Matti Pennanen ja mielenosoittajat.
Kuva: YLE

Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen myöntää, että viime aikojen ikävät tapahtumat voivat olla kolaus Oulun maineelle kansainvälisenä kaupunkina. Pennanen otti vastaan perjantaina Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan koolle kutsuman rauhanmarssin, johon osallistui arviolta 300 ihmistä.

Useiden eri uskonnollisten yhdyskuntien kaupunginjohtajalle luovuttamassa vetoomuksessa ilmaistaan huoli Oulussa ilmenneistä yksittäisistä maahamuuttajiin kohdistuneista väkivaltaisista tapahtumista. Kaupunginjohtaja Matti Pennasen mielestä opittavaa olisi.

- Meidän arvomme perusta on ollut koko ajan yhteisöllisyys ja suvaitsevaisuus. Tapahtuneilla ikävillä väkivallanteoilla on tottakai vaikutusta, mutta luulen, että ne voivat myös kasvattaa meitä miettimään, millä tavalla kehitämme muun muassa lainsäädäntöä paremmin. Voidaan kysyä, että onko meillä kaikki kohdallaan silloin kun pääsee tapahtumaan tällaisia asioita, Pennanen sanoo.

Suosittelemme sinulle