Hyppää sisältöön

Perussuomalaiset erotti kunnanvaltuutetun

Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut lauantaina köyliöläisen kunnanvaltuutetun Tommi Raution. Erottamisen perusteena oli puolueen toiminnan vastainen työ, kertoo Satakunnan piirin puheenjohtaja Seppo Toriseva YLE Uutisille.

Tiina Hirsimäki

Tommi Rautiota esitettiin erotettavaksi puolueesta sen jälkeen, kun hän kommentoi Oulun pizzeriasurmaa Facebookissa. Rautio kirjoitti antavansa mitalin Oulun pizzeriasurmaajalle ja perusteli kunniamerkin antamista "käynnissä olevalla sodalla".

Köyliön paikallisyhdistys hyllytti Tommi Raution viime viikon sunnuntaina ylimääräisessä kokouksessaan ja päätti, että Rautio ei voi toistaiseksi osallistua paikallisosaston toimintaan.

Toriseva esitti puoluehallitukselle Rautiolta saamansa selvityksen. Hän myös esitti Raution erottamista puolueesta.

- Puoluehallituksessa ei käyty sen enempää keskustelua asiasta, kun faktat oli tuotu esiin, sanoo Toriseva.

Torisevan mukaan Köyliön paikallisyhdistys pitää piakkoin oman kokouksensa, jossa asia todetaan. Tämän jälkeen Rautio jatkaa valtuustossa sitoutumattomana valtuutettuna. Torisevan mukaan on itsestään selvää, ettei Rautiolla ole asiaa kunnallisvaaliehdokkaaksi perussuomalaisten riveistä.

Puoluehallitus antoi myös vakavan varoituksen kahdelle pirkanmaalaiselle puolueen jäsenelle, joiden Facebook-sivuilla oli loukkaavia kirjoituksia. Toisessa tapauksessa oli Torisevan mukaan kyse romaneja loukkaavasta kirjoituksesta.

- Puolueesta erottaminen on edessä, jos kirjoittelu jatkuu. Vaikka lähtisi enemmänkin porukkaa pois, summaa Toriseva.

Suosittelemme sinulle